Suomessa todella suosittu Skoda Octavia RS-malli saa uusimmassa versiossaan taas vähän lisää tehoa. 2.0 TSI:n huipputeho on nyt 245 hevosvoimaa ja vääntö 370 Nm.

Edeltäjään verrattuna tehot kasvavat siis 15 hevosvoimaa. Vaikka ei vanhakaan malli hitaalta tuntunut, on pieni piristysruiske aina paikallaan. Uusi Octavia RS kiihtyy satasen vauhtiin parhaimmillaan 6,6 sekunnissa (Combi 6,7 sekunnissa). Vaihteistoksi on tarjolla 6-vaihteinen manuaali tai 7-portainen automaatti.

Edeltävään malliin verrattuna raideleveys takana on kasvanut 38 mm, tarjoten entistä vakaamman ajokäytöksen. Vakiomalliin verrattuna RS on myös 14mm matalampi. Auton vakiovarusteluun kuuluvat sähköinen alustan säätöjärjestelmä Dynamic Chassis Control (DCC), sähköinen tasauspyörästön lukitus VAQ ja ESC-ajonvakaudenhallinta, josta löytyy sporttisempi ajotila. Performance Sound Generator tuo matkustamoon keinotekoisesti tehostetun äänimaailman, jotta kuljettaja varmasti pääse oikeaan tunnelmaan.

Kuvien perusteella uusi RS näyttää ulkoisesti varsin hyvältä. Keulasta uuden Octavian tunnistaa leveästä jäähdyttimen säleiköstä, jonka rivat ja kehys ovat RS-mallissa mustia. Myös peilikotelot, pakoputken ulostulot ja 19-vanteet ovat sporttisen mustia. Auton ajovalot, takavalot ja sumuvalot on kaikki toteutettu LED-tekniikalla. Myös auton sisustus on lähes kokonaan musta aina lattiasta kattoon saakka. Varusteluun kuuluvat nahkaverhoiltu ohjauspyörä, alcantara-verhoillut urheiluistuimet ja hopeanväriset, alumiiniset polkimet.

Auto esitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa.