Mercedes-Benz E Coupe on ehdottomasti yksi tämän hetken upeimmista autoista. Daimlerin muotoilujohtaja Gordon Wagenerin ideoimaa Sensual Purity- muotoilufilosofiaa noudattava uutuus on saanut todella virtaviivaiset muodot. Samaa ilmettä on toki nähty jo C ja S -sarjan Coupe-malleissa, mutta tässä E Coupessa mittasuhteet osuvat parhaiten kohdilleen.

Auto on samaan aikaan sekä sporttisen virtaviivainen että edustavan tyylikäs. Konepellin kohoumat näkyvät selvästi kuljettajan paikalta käsin, millä on uskomattoman iso vaikutus ajofiilikseen. Vaikka tämä yksilö näyttää kuvissa mustalta, on ulkoväri itseasiassa Smaragdinvihreä metalliväri.

Edeltäjää tilavampi

Edeltävään Mercedes-Benz E Coupe -malliin verrattuna uutuus on 123 mm pidempi, 74 mm leveämpi ja 33 milliä korkeampi. Akseliväli on venynyt 11,3 senttiä, millä on pyritty samaan aikaiseksi entistä väljemmät tilat matkustamoon. Takaistuimella on jalkatilaa 74 mm ja pääntilaa 15 milliä enemmän kuin edeltäjässä. 185-senttisellä matkustajalla pää alkaa hipoa kattoa takapenkillä, mutta polvitilaa riittää yllättävän reilusti. Takapenkille mahtuu siis aikuinenkin mukavasti istumaan, mutta sinne pääseminen etuoven kautta vaatii hieman notkeutta.

Tehokas bensa…ei vaan dieselmoottori

Näin urheilullisen coupen konepellin alta löytyy tietysti tehokas bensakone. Ei välttämättä. Autoon on nimittäin valittavissa myös dieselmoottori. Koeajoimme E 220 d -mallin, jonka 2.0-litrainen ja 4-sylinterinen diesel on mukavan pirteä voimanlähde. Moottori tarjoaa tehoa 143 kW (194 hv) ja vääntöä 400 Nm. Näiden lukemien valossa 220 d kuulostaa kelvolliselta valinnalta Coupe-malliin. Ja nyt jos pahin alkujärkytys on jo helpottanut, voin kertoa parikin hyvää syytä miksi valita autoon dieselmoottori. Jos vertailuun otetaan perusbensakone eli E 200 (184 hv ja 300 Nm), on tämä dieselmalli nopeampi (7,4 s vs 7,8 s), taloudellisempi (4,0 vs 6.0 l/100km) ja edullisempi (56415 vs 59332 eur).

Hinta alkaen 56 415 euroa

Dieselmoottorinen E 220 d on E Coupe-malliston edullisin malli. Auton lähtöhinta (56 415,33 euroa) kuulostaa todella edulliselta, jopa halvalta. Pelkän ulkonäön perusteella voisi hinnan kuvitella olevan vähintään parikymmentätuhatta euroa korkeampi. Toki auton hinnan saa nousemaan kun valitsee vähän lisävarusteita tai isompaa moottoria. Koeajettu auto oli Business AMG-varustelulla, johon kuuluvat sporttisempi korisarja, 19” vanteet ja urheilullisemmat istuimet. Tällä AMG-lookilla auton lähtöhinta on 60 709 euroa. E 220 d on saatavissa myös nelivetoisena 4Matic-mallina. Neliveto nostaa lähtöhintaa reilut 6000 euroa.

Toki jos budjetissa on varaa, löytyy E Coupen konepellin myös muita hyviä vaihtoehtohja. Isompaa dieseliä kaipaavalle on 350 d 4Matic (268 hv). Ja jos kuitenkin haluat sen bensamottorin, on vaihtoehtoina tässä vaiheessa E 200 (184 hv), E 300 (245 hv) ja E 400 4Matic (333 hv). Mallisto tulee täydentymään vielä ainakin AMG-malleilla.

Kaikkien mallien vakiovarusteluun kuuluvat mm. 9-portainen automaattivaihtesito, LED High Performance- ajovalot ja selektiviisellä iskunvaimennuksella varustettu Agility Control-alusta.