Uudet Audi RS 3 Sportback ja Sedan -mallit saapuvat pian Suomeen. Tuttuun tapaan auton moottorina on 2.5-litrainen, 5-sylinterinen turbo, mutta tehoa on tullut hieman lisää.

2.5 TFSI tarjoaa tehoa 294 kW (400 hv:n) ja vääntöä 480 Nm. Näillä tehoilla Audin kompaktiluokan sportti kiihtyy satasen vauhtiin 4,1 sekunnissa. Auton huippunopeus on rajoitettu 250 km/h, mutta valinnaisvarusteena Audi voi nostaa rajoittimen lukeman 280 km/h.

Seitsemänvaihteinen S-tronic-kaksoiskytkinvaihteisto ja quattro-neliveto kuuluvat vakiovarusteluun. Audi drive select -järjestelmä hallinnoi quattro-nelivetoa, ohjausta, S tronic -vaihteistoa, moottorinohjausta, ja jopa auton pakoääniä. Kuljettaja voi muuttaa näiden toimintaa valitsemalla haluamansa ajotilan: comfort, auto, dynamic tai individual. Lisävarusteena saatavassa RS-urheilualustassa on myös mukautuva iskunvaimennuksen säätö.

Ajaovakaudenhallintajärjestelmässä (ESC) on älykäs lisätoiminto, joka tasapainottaa nelivedon toimintaa. Ajettaessa kaarteeseen kovempaa, pyöräkohtainen vääntömomentin ohajus jarruttaa kevyesti kaarteen sisäpuolisia pyöriä. Näin voidaan välittää suurempia sivuttaisvoimia, mikä vakauttaa käsittelyä. RS:lle räätälöidyssä ESC:ssä on mukana myös Sport-tila, joka sallii hallittuja sivuluisuja. ESC on mahdollista kytkeä myös kokonaan pois.

Audi RS 3 Sportback -mallin lähtöhinta on 82 000 euroa ja RS 3 Sedanin 84 755 euroa. Ensimmäiset autot saapuvat Suomen Audi-liikkeisiin syksyn aikana. RS 3 -mallin yhdistetty kulutus on 8,3 l/100 km ja CO2-päästöt 189 g/km.