Ikonisen statuksen saavuttanut Audi RS 4 Avant palaa Audin mallistoon 2018, ja ottaa paikkansa sporttisimpana A4-versiona.

Uudessa Audi RS 4 Avantin 2.9 TFSI V6-tuplaturbo tuottaa tehoa 331 kW (450 hv). Moottorin huippuvääntö on 600 Nm, eli 170 Nm edemmän kuin edeltäjässä. 2.9 TFSI:n tuottamat tehot välitetään kaikille neljälle pyörälle jatkuvan quattro-nelivedon, kahdeksanvaihteisen tiptronic-automaattivaihteiston ja optimoidun vaihteenvaihdon avulla. Audi RS 4 kiihtyy 0-100 km/h 4,1 sekunnissa. Saatavilla on RS-paketti, jonka avulla huippunopeus nousee 280 km/h. Ahdetun moottorin avulla polttoaineenkulutus saadaan pysymään kohtuullisena. RS 4 Avantin yhdistetty kulutus 8,8 l/100km ja CO2-päästöt 199 g/km.

Vakiovarusteena olevan RS-jousituksen ansiosta RS 4 Avant on seitsemän millimetriä matalampi kuin Audi A4-perusmalli urheilullisella jousituksella. Autoon on saatavissa myös RS-jousitus Dynamic Ride Control –ominaisuudella, keraamiset jarrut ja dynaaminen RS-ohjaus. Kuljettaja voi määritellä oman henkilökohtaisen ajokokemuksensa käyttäen dynaamista Audi drive select -ajotilan valintajärjestelmää, joka on vakiovaruste.

Ulkoisesti autosta löytyvät tutut RS-yksityiskohdat, kuten massiiviset ilmanottoaukot RS-hunajakennokuvioinnilla. Pyörien kaaret ovat levikkeiden ansiosta 30 mm leveämmät kuin vakiomallissa. Auton peräilmeessä huomion vangitsevat diffuusori, ovaalinmuotoiset pakoputkien päät ja takaspoileri. Audi RS 4 Avantissa on vakiona 19-tuumaiset taotut alumiinivanteet, 20-tuumaiset vanteet ovat saatavana lisävarusteena.

Matkustamon puolella varusteluun kuuluvat urheilulliset RS-istuimet, joihin on saatavana lisävarusteena hunajakennokuviointi, nahkainen RS-monitoimiohjauspyörä, ja RS-tunnuksilla varustetut vaihteenvalitsin sekä valaistut kynnyslistat. Audi virtual cockpit -virtuaalinen mittaristo näyttää mm. g-voimat, rengaspaineet ja vääntömomentit.

Audi RS 4 Avant saapuu Suomeen keväällä 2018.