Munavoi maistuu uunilämpimien karjalanpiirakoiden tai vaikka leivän päällä. Vaikka munavoi on hyvää jo sellaisenaan, voi sitäkin piristää erilaisilla lisukkeilla, kuten Aurajuustolla.

Aurajuusto-munavoi

  • 3 kananmunaa
  • 75g voita
  • Valio Aurajuustoa

Aloita keittämällä kananmunat. Muista laittaa munat kylmään veteen niin ne eivät rikkoudu keitettäessä. Keittoajaksi riittää 5-6 minuuttia. Ei haittaa vaikka keittäisi pidempään mutta ei haittaa vaikka sisus jäisi hieman pehmeäksi. Ota samalla jo voi huoneenlämpöön. Voin ei tarvitse sulaa mutta on helpompi sotkea munien kanssa kun on hieman pehmennyt.

Kuori keitetyt munat ja sekoita voin kanssa. Anna munien hieman jäähtyä, jotta voi ei sula kokonaan. Jos haluat kevyemmän version, voit käyttä voin seasta kevyempää rasvalevitettä. Paras maku tulee kuitenkin aidolla voilla. Laita mukaan myös hieman Aurajuustoa maun mukaan. Aurajuusto tuo makua ja on sen verran suolaista, että munien joukkoon ei tarvitse lisätä suolaa.

Nauti lämpimien karjalanpiirakoiden kanssa.