BMW esittelee syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä uuden ison Gran Turismo -mallin, joka ei olekaan enää 5-sarjalainen, vaan 6-sarjan Gran Turismo.

Uutuus seuraa edeltäjänsä konseptia, mutta ulkomuoto on nyt paljon sulavampi. Edeltäjään verrattuna kattoa on madallettu 21 mm (1538 mm) ja auton pituus on venynyt 87 mm (5091 mm). Linjakkaasti kaartuva kattolinja yhdistyy auton takaosaan, joka on jopa 64 mm matalampi. Urheilullisessa sivuprofiilissa korostuvat pitkä konepelti ja pitkä akseliväli (3070 mm).

Uuden BMW 6-sarjan Gran Turismon vakiovarusteisiin kuuluu yksiosainen, sähkötoiminen takaluukku. Tavaratilan tilavuus on kasvanut 610 litraan (+110 litraa). Käytännöllisyyttä lisää tavaratilan kynnys, joka on samalla tasolla lattiapinnan kanssa. Takaistuimet ovat kaadettavissa sähköisesti 40:20:40 suhteessa, jolloin vetoisuus kasvaa jopa 1800 litraan (+100 litraa).

Matalalla siluetilla on merkitystä myös auton aerodynaamisiin ominaisuuksiin. Aktiivinen etusäleikkö ja muut toiminnot, kuten Air Curtain, Air Breather and aktiivinen takaspoileri ovat laskeneet ilmanvastuskertoimen arvoon 0.25 Cd (edeltäjä 0.29 Cd). Uutuus on myös 150 kg edeltäjää kevyempi.

Lanseerausvaiheessa tarjolla on kaksi bensiini- ja yksi dieselmoottori. Jokaisen yhteyteen on saatavana BMW xDrive -neliveto. BMW 640i Gran Turismo ja BMW 630d Gran Turismo –mallit kiihtyvät 0-100km/h 0,7 sekuntia edeltäjää nopeammin, mutta samalla moottoreiden taloudellisuus on parantunut jopa 15 %.

Ilmajousitettu, automaattisesti säätyvä taka-akseli on vakiovaruste. Lisävarusteena on saatavissa adaptiivinen alusta, joka sisältää koko auton ilmajousituksen, säädettvän iskunvaimennuksen ja maavaran säädön (+20 mm / -10 mm). Saatavissa on myös Executive Drive -lisävaruste, joka täydentää varustelua aktiivisilla kallistuksenvakaajilla ja nelipyöräohjauksella.