Kanadalainen Daymak Inc. on esitellyt uuden sähkökäyttöisen karting-auton, jonka valmistaja uskoo olevan maailman nopein.

Daymak C5 Blast EDF karting-autossa on 10000W moottori, Daymakin ohjainyksikkö, 8 puhallinta tuottamassa nostetta ja 4 puhallinta työntämässä autoa eteenpäin. Puhaltimet luovat nostetta 96 kilon verran. Kun karting-auto painaa noin 200 kg, nostetta muodostavien puhaltimien ansiosta auton ”paino” on enää 100 kilon luokkaa. Kun neljä puhallinta vielä työntää autoa eteenpäin noin 60 kg vastaavalla voimalla, päästään todella hyvää suorituskykyyn.

”Olemme kehittäneet maailman nopeimman, 100% puhdasta sähköenergiaa käyttävän karting-auton. Tavoitteenamme on, että auto kiihtyy 0-60mph alle 1,5 sekunnissa, jolloin se on nopeampi kuin Tesla P100D. Tämänhetkinen ennätysaika on Guinnessin Ennätyskirjan mukaan 2,6 sekuntia”, kommentoi Daymakin Aldo Baiocchi.

”Tällä tekniikalla voisimme tehdä siitä vieläkin kevyemmän ja nopeamman, jolloin karting-auto alkaisi jo leijua tien pinnalla. Tai voisimme lisätä siivet ja lähettää sen lentoon” Aldo Baiocchi vielä jatkoi tekniikan mahdollisuuksien arviointia.

Daymakin rakentamat prototyypit ovat tarjonneet jo varsin hyviä tuloksia ennätystavoitteet huomioiden. Yrityksen aikoo pian toteuttaa Guinnessin valvomat testit, jotta tulos voidaan virallistaa.

Daymak C5 Blast karting-auton perushinta on 9999 dollaria. Ennätyslukemat mahdollistavan, ja ylimääräisillä puhaltimilla varustetun Daymak C5 Blast EDF:n arvioitu hinta on 59 995 dollaria.