Onhan nimen keksiminen aina hankalaa, mutta mistä ihmeestä nämäkin autot ovat saaneet nimensä?

Chevrolet Citation

Chevroletin sitaatti. Kuinka huonoja ovat muut nimivaihtoehdot olleet, jos nimeksi valitaan sitaatti. Tai ehkä Chevrolet Citation olikin ”auto” vain lainausmerkeissä…

AMC Gremlin

AMC:n pikku paholainen. No aika hirveältähän tuo näyttää, joten ehkä nimi on osuva.

Honda That’s

Honda Se On. Joko tämä on maailman huonoin tai paras nimi autolle. Honda That’s oli pieni tila-auto, jota valmistettiin vain Japanin markkinoille vuosina 2002-2007. Erikoisen nimen lisäksi auton muodot olivat, no sanotaan vaikka kulmikkaat.

Daihatsu Applause

Daihatsun suosionosoitukset. Ehkä ne meni kekseliäälle idealle yhdistää 4-ovisen ulkonäkö 5-ovisen käytännöllisyyteen. Vaikka Applause näyttää perinteiseltä sedanilta, aukeaa takaluukku lasia myöten.

Buick Rendezvous

Buickin kohtaaminen kuulostaa dramaattiselta. En oikein tiede kenet Buick haluaa kohdata? Toivottavasti ei ainakaan muita autoja.

Suzuki Super Carry

Suzukin superkuljetin. Super Carry on aivan loistava nimi hyötyajoneuvolle, paitsi silloin kun kyseessä ei ole kovin tilava laite vaan kompakti kolmimetrinen kuljetin. Ilmeisesti ostava yleisö ei huomannut pientä epäkohtaa tai sitten vitsi meni täydestä, sillä Suzuki Super Carry menestyi markkinoilla melko hyvin. Autoa on myyty ympäri maailmaa, välillä vain hieman eri logolla varustettuna

Daihatsu Charade

Daihatsun arvoitus. Ehkä se selvisi ostajalle minkälainen arvoitus autoon kätkeytyy. Jos jo nimi vaikuttaa jonkinsortin vedätykseltä, ei autosta ehkä kannata odottaa valtaisaa menestystä.

Princess

Austinin prinsessa. Vaikea kuvitella autoa, jolle sopisi nimeksi prinsessa, mutta kaikkein vähiten se sopii tällä 70-luvun hirvitykselle. Princess ja Princess 2 –malleja valmistettiin vuosina 1975-81, kunnes sen korvasi Austin Ambassador.

Datsun B210 Honey Bee

Datsunin mehiläinen oli Yhdysvaltojen markkinoille suunniteltu edullinen malli, jota markkinoitiin nuorten kuljettajien ensiautoksi. Onko nimi sitten söpö vai kauhea, sen saa jokainen päättää itse. Ehkä juuri sen takia Honey Bee –malleista on tullut keräilykappaleita Datsun-intoilijoiden parissa.

Mitsubishi Minica Lettuce

Mitsubishin lehtisalaatti. Minica oli ainoastaan Japanin markkinoilla myyty automalli. Autosta tehtiin erikoinen Lettuce-versio, jossa oli yhteensä kolme sivuovea ja takaovi.

Studebaker Dictator

Diktaattori kuulostaa aika erikoiselta nimivalinnalta, mutta ilmeisesti 20-luvun Amerikassa se ei vielä aiheuttanut nykyisen kaltaista negatiivista fiilistä. Tosin Eurooppaan autot tuotiin varmuuden vuoksi Director-nimisinä, sillä täällä diktaattoreista alkoi olla jo enemmän kokemusta. Studebaker Diktaattoria valmistettiin vuosina 1927-37.