Suomalainen leffayleisö pääsee nauttimaan maailman uusimmasta elokuvatekniikasta, kun Disney räätälöi uudesta Pirates of the Caribbean Salazar’s Revenge -elokuvasta Finnkinon Scape-saleille oman 3D-erikoisversion.

Finnkinon Scape-salit Helsingin Tennispalatsissa ja Espoon Iso Omenassa edustavat maailman uusinta ja edistyksellisintä elokuvatekniikkaa. Uudet laserprojektorit mahdollista ennennäkemättömän korkealaatuiset 3D-elokuvat. Disneyn Pirates of the Caribbean -sarjan tuorein osa räätälöidään Suomeen ja Finnkinolle 14 fL -tasoisena. fL tulee sanoista ”foot-Lambert”. Kyseessä on valon mittayksikkö, jota käytetään elokuva-alalla kirkkauden mittaamiseen valkokankaalla.

”Finnkinon Scape-saleissa on Suomen ainoat Barcon 3D-laserprojektorit. Ne kykenevät esittämään 3D-kuvaa jopa 14 fL -tasoisena ja toistamaan värit paremmin kuin mikään muu tekniikka Suomessa tällä hetkellä. 14 foot-Lambertilla tarkoitetaan valovoimaa, jolla 2D-elokuvat heijastetaan valkokankaalle. Nyt Suomessa on ensimmäistä kertaa mahdollista nähdä 3D-kuva yhtä kirkkaana kuin 2D-versiona. Kyseinen Pirates of the Caribbean -versio on masteroitu siten, että värit ja kontrasti toistuvat parhaalla mahdollisella tavalla kirkkaan kuvan kanssa. Se tekee 3D:n katsomisen aiempaa helpommaksi, sillä tumman kuvan takia ei tarvitse pinnistellä ja efektit toimivat myös selkeämmin. 14 fL-tasoisia elokuvia on tulossa Suomeen tänä vuonna vielä lisää”, Finnkinon tekniikkapäällikkö Ari Saarinen lupaa.

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge tulee ensi-iltaan keskiviikkona 24. toukokuuta. Elokuvan 3D-erikoisversio esitetään Finnkinon Helsingin Tennispalatsin ja Espoon Omenan Scape-saliessa keskiviikosta alkaen.