Electronic Arts paljasti että UFC -pelisarjan kolmannen painoksen kansikuvassa esiintyy UFC-ottelija Conor McGregor. Jos nimi on jollekin vieras, niin Conor McGregor on ainoa ottelija, joka on hallinnut kahden eri UFC-painoluokan mestaruuksia samanaikaisesti.

Uusi EA Sports UFC 3 tulee tarjoamaan MMA-faneilla aivan uusia pelikokemuksia. Pelissä hyödynnetään Real Player Motion (RPM) -tekniikkaa, jonka avulla ottelijoiden liikkeet näyttävät ja tuntuvat entistäkin sulavammilta. Peliä varten on luotu yli 5000 animointia, jotka mahdollistavat hahmojen sulavat liikkeet, iskut ja yhdistelmät. Ottelijoiden jokainen lyönti, potku ja torjunta on taltioitu ja animoitu, jotta pelaajat voivat nauttia esikuviensa liikkeistä myös pelimaailmassa.

EA Sports UFC 3 esittelee myös uuden uramoodin, jossa otteluissa menestymisen lisäksi uran kehittymiseen vaikuttaa kehän ulkopuolinen toiminta. Pelaaja voi promota itseään, kerätä faneja, hankkia rahakkaita sponsorisopimuksia ja nousta maailman maineeseen. Pelin sisäisen some-maailman avulla pelaaja voi tehdä ottelijastaan kylmähermoisen haastajan tai räyhäävän suunsoittajan, ja kehitellä vihanpitoa muita UFC-ottelijoita kohtaan.

Tottakai pelissä pääsee myös kokeilemaan taitojaan kaveria vastaan kaksinpelissä, tai kokeilla turnauskestävyyttä Tournament Mode -otteluissa.

EA Sports UFC 3 julkaistaan maailmanlaajuisesti Xbox One ja Playstation 4 -pelikonsoleille 2.2.2018.