Seat-malliston hätäisin painos, eli Seat Leon Cupra saa pienen piristyksen. Uusimmassa mallissa 2.0 TSI -bensaturbo tuottaa nyt 300 hv tehoa ja 380 Nm vääntöä. Edeltäjään verrattuna tehot kasvat 10 hv ja vääntö 30 Nm.

Auto on saatavissa viisiovisena, kolmiovisena (SC) tai farkkumallina (ST). Vaihteistona on joko manuaali tai DSG-automaatti. Leon Cuprassa on mukautuva iskunvaimennus DCC. Kuljettaja voi valita ajotilanteen mukaan sopivan ajoprofiilin; Comfort, Sport, Eco, Individual tai Cupra, jolla saadaan käyttöön auton paras suorituskyky. ESC-ajovakaudenhallinta tarjoaa kolme asetusta; normaali, race tai track. Uusi Seat Leon Cupra ST -farmarimalli on nyt saatavissa mysö 4Drive-nelivedolla ja DSG-automaattivaihteistolla.

Leon Cupra-malliston hinnat alkavat 39 427,21 eurosta. CO2-päästöt ovat mallista riippuen 153–164 g/km. Automaattivaihteistolla varustetun SC-version keskikulutus on 6,7–6,8 l/100 km.

Ulkoisesti Leon Cupra erottuu muusta Leon-mallistosta. Autossa ovat uudet uudelleen muotoillut puskurit, LED-ajovalot ja mustat B- ja C -pilarit, kromattu kaksoispakoputki, punaiset jarrusatulat Cupra-logoilla, takaspoileri ja sävylasit.

Urheilullisuutta löytyy möys matkustamon puolelta. Urheilullisten istuinten materiaali on Alcantaraa ja keinonahkaa, ja niiden selkänojassa on Cupra-logo. Nahkaverhoillussa ohjauspyörässä erottuva yksityikohta on valkoinen tikkaus. Ovipaneeleissa on Alcantara-verhoilu ja hiilikuituiset yksityiskohdat. Polkimet ja jalkatuki on päällystetty alumiinilla.