Uusi Ferrari Portofino ottaa Californian paikan Ferrari-malliston edullisimpana ja monikäyttöisimpänä vaihtoehtona. Tämä 2+2 -paikkainen urheiluauto tarjoaa kohtuullisen tilavan matkustamon ja jopa tavaratilaa löytyy 292 litraa. Hyvän suorituskyvyn lisäksi Ferrari Portofino on suunniteltu sopimaan myös päivittäiseen ajoon ja jopa lyhyille matkoille.

Auton avattava kovakatto on suunniteltu kokonaan uudelleen. Katto voidaan avata tai sulkea 14 sekunnissa, ja myös hitaissa ajonopeuksissa. Kattorakenne on suunniteltu uudelleen niin, että se vie vähemmän tilaa takakontissa. Konttiin mahtuu nyt kaksi lentolaukkua, vaikka katto olisi alhaalla, ja vielä yksi lisää kun katon nostaa ylös.

Ferrari Portofino -mallissa on moottorina 3.9-litrainen, turboahdettu V8. Se tuottaa tehoa tasan 600 hevosvoimaa ja vääntöä 760 Nm. Vaihteistona on F1-tyyppinen, 7-portainen kaksoiskytkin-automaattivaihteisto. Auton paino on pudonnut edeltäjään verrattuna, mikä parantaa suorituskykyä ja säästää polttoaineenkulutuksessa.

Portofino kiihtyy satasen vauhtiin 3,5 sekunnissa, 200 km/h 10,8 sekunnissa, ja huippunopeus on yli 320 km/h. Auton yhdistetty kulutus on 10,7 l/100km ja CO2-päästöt 245 g/km.