Kleindienst Group paljasti kunnianhimoiset suunnitelmat rakentaa kelluva kopio Venetsiasta Dubain rannikolla sijaitsevillle, keinotekoisille The World islands -saarille. Tämän ainutlaatuisen, 680 miljoonan dollarin ”The Floating Venice” hankkeen on tarkoitus toimia jälleen yhtenä uutena Dubain matkailuvetonaulana.

The Floating Venice koostuu neljästä alueesta, joista yksi on vedenpinnan alapuolella. Alue on mitoitettu 3000 päivittäiselle vierailijalla tarjoten majoituksen, ravintoloita, sekä nähtävää ja koettavaa. Vierailjat saapuvat saarelle veneillä, laivakyydillä, vesitasolla tai helikopterilla. Alueelta toiselle pääsee aidoilla, Venetsiasta tuoduilla Gondoli-veneillä, tai kävelykatuja ja siltoja pitkin.

Alueelle tulee 414 asuntoa, joista osa tulee sijaitsemaan veden alla. Nämä vedenalaiset asunnot tarjoavat näköalat meren pohjan koralleihin. The Floating Venice -kaupungin ympäristöön istutetaan koralleja 40 000 neliön alueelle. Näitä pääsee ihailemaan myös 24 uima-altaasta, joissa kaikissa on läpinäkyvä pohja.

The Floating Venice -kaupunki tulee toimimaan viihteen ja kulttuurin keskuksena. Esikuvansa mukaisesti alueella järjestätään festivaaleja ja juhlia, jotta vierailla riittää ohjelmaa. Alueelle tulee 12 ravintolaa, joista 3 vedenalle, 12 kelluvaa rantaa, joista voi ihailla kaukana siintävää Dubain rantaviivaa sekä kelluva kylpylä.

Kelluvan Venetsian käyttöiäksi on arvioitu 100 vuotta. Kohteen rakentamisen on tarkoitus alkaa 2018 alkupuolella ja valmista pitäisi olla jo 2020.

Lisätietoa projektista löytää The Floating Venice -projektin verkkosivuilta.