Ajan etenemistä on aina seurattu taivaankappaleista. Egyptiläiset seurasivat kuun liikkeitä jo tuhansia vuosia sitten ja määrittelivät kalenterin sen perusteella. Kuukauden pituus perustui kuun kiertoaikaan eli kahden täysikuun väliseen aikaan, joka oli keskimäärin 29,5 päivää.

Vaikka kuun vaiheet ovat aina olleet tärkeässä roolissa ajan määrittämisessä, on tarkka kuun asennon esittäminen teknisessä laitteessa ollut melko haastavaa. Ensimmäinen kuun vaiheet esittävä kello valmistui vasta 1800-luvulla. Taskukelloihin tämä ominaisuus saatiin 1900-luvun taitteessa, ja lopulta kuun vaiheet pystyttiin esittämään myös rannekelloissa.

Kuun kierto on päässyt keskeiseen osaan myös uudessa Frederique Constant Slimline Moonphase Manufacture -rannekellossa. Slimline Moonphase Manufacture on 42-millinen, ohuen tyylikäs pukukello. Kellotaulun tuntimerkinnät on toteutettu suurin roomalaisin numeroin. Niiden lisäksi kellotaulussa on ainoastaan päivyri, sekä kuun vaiheet esittävä näyttö. Kellossa on FC-705 -mekaaninen automaattikoneisto, joka on Frederique Constant -tehtaan omaa tuotantoa. Koneisto tarjoaa 42 tunnin käyntivaran.

Frederique Constant Slimline Moonphase Manufacture on saatavissa kahtena versiona. Mustalla nahkarannekkeella varustetun teräksisen (FC-705WR4S6) mallin suositushinta on 2795,00 euroa. Kullatussa (FC-705WR4S4) mallissa on tummanruskea nahkaranneke. Sen suositushinta on 3095,00 euroa.