Harley-Davidson Road King on varsinainen klassikkomalli, sillä ensimmäiset pyörät nähtiin liikenteessä jo vuonna 1949. Nyt tästä klassikosta tulee tarjolle uusi, astetta tummasävyisempi Road King Special.

Road King Specialin värivaihtoehdot ovat Vivid Black, Charcoal Denim, Hot Rod Red Flake Hard Candy Custom ja Olive Gold. Päävärin lisäksi musta on hyvin hallitseva pyörän ulkonäössä. Road King Specialissa moottorisuojus, ohjaustanko, peilit, vilkut, moottorin ja ilmansuodattimen kannet, äänenvaimennin ja pakoputkistoovat mustia. Kromia on käytetty hyvin harkitusti.

Ajoasennosta on saatu aggressiivisempi mutta pidempiä matkoja ajatellen myös miellyttävä uuden yhdeksän tuumaa korkean ja 1,25 tuumaa paksun mini-ape-ohjaustangon ansiosta. Uutta tyyliä edustaa myös tuulensuojan puuttuminen.

Kaikissa uusissa 2017 Harley-Davidson Touring -malliston pyörissä on uusi Milwaukee-Eight-moottori. Se tarjoaa lisätehoa ohitukseen, hyvän  polttoainetehokkuuden sekä tietysti kyvät soundit. Road King Special on ensimmäinen malli, jossa Milwaukee-Eight-moottorissa on täysin musta viimeistely.

Kumieristein kiinnitetyssä Milwaukee-Eight-moottorissa on sisäinen tasapainotusjärjestelmä, joka vähentää tärinää 75-prosenttisesti joutokäynnin aikana parantaen kuljettajan ja matkustajan ajokokemusta ja säilyttäen samalla Harley V-Twin -moottoreiden klassiset tunnusmerkit.

Ajomukavuutta ja hallintaa on parannettu täysin uusilla etu- ja takajousituskomponenteilla. Uusi tekniikka takaiskunvaimentimissa mahdollistaa matkapyörien aiempiin iskunvaimentimiin verrattuna 15–30 prosenttia laajemman säätövaran. Etujousituksessa on hyödynnetty uutta kaksoisventtiilijousitusteknologiaa. Pyörän hallintaa parantavat myös tehokkaat, ABS-tekniikalla varustetut Reflex Linked Brakes -jarrut.