Huawein uusi Mate 10 Pro on saapunut tänään kauppoihin. Uutuusmallissa Huawei on ottanut tekoälyn avuksi parantamaan puhelimen suorituskykyä.

Tekoäly mahdollistaa monien tavallisten puhelintoimintojen nopeamman prosessointikyvyn. Järjestelmä oppii tunnistamaan mitä sovelluksia käyttäjä käyttää milloinkin ja osaa ohjata puhelimen resursseja sen mukaisesti sekä sulkea tarpeettomia sovelluksia. Tämä säästää virtaa ja vähentää puhelimen kuumenemista. Tekoäly pystyy jopa parantamaan puhelun laatua suodattamalla taustahälyä ja lisäämällä puhujan äänenvoimakkuutta. Hälyisestä ympäristöstä hiljaisempaan siirryttäessä se hiljentää automaattisesti äänenvoimakkuuksia.

Tekoäly mahdollistaa myös aivan uusia toimintoja. Huaweille tekoälyoptimoidun Translatorin avulla Huawei Mate 10 Pro tuottaa nopean interaktiivisen käännöksen sekä äänitetystä puheesta että painetusta tekstistä, kuten vieraskieliset ruokalistat ja opastekyltit. Uudella heijastusominaisuudella Mate 10 Pro puolestaan voidaan liittää isompaan näyttöön USB-C-HDMI -kaapelilla. Esimerkiksi business-käyttäjä voi tapaamisissa näyttää materiaalinsa yleisölleen suoraan puhelimesta.

Puhelimella kuvaaminen on entistä helpompaa, sillä tekoäly algoritmeineen tunnistaa esimerkiksi valaisun tarpeen. Kamera pystyy myös tunnistamaan kuvattavan kohteen ja ennakoimaan sen liikkeitä. Kuvia ja videoita voi katsella puhelimen HDR10-teknologialla varustetulla FullView -näytöllä. Kuvat löytyvät jopa 20 kertaa nopeammin käytettäessä tekoälyn tukemia tunnisteita.

Huawei Mate 10 Pro -mallissa on täysin uusi EMUI 8.0 -käyttöliittymä ja Android 8.0 -käyttöjärjestelmä. Puhelimessa on 128 GB tallennustilaa ja 6 GB käyttömuistia. Suorituskykvyn lisäksi Huawei Mate 10 Pro myös näyttää hyvältä 3D-lasirungon ja todella ohuiden kehyksien ansiosta. Huawei Mate 10 Pro on saatavissa harmaan, mokan ja sinisen värisenä suositushintaan 799,00 euroa.