Huawei julkisti täysin uuden Watch 2 -kellomalliston, joka tarjoaa älypuhelimen yhteydet, arkea helpottavat sovellukset sekä yksityiskohtaiset valmennus- ja seurantaohjelmat.

Kuten alkuperäinen Huawei Watch, myös uusin malli on tyyliltään klassisen sporttinen rannekello. Kelloa on kaarrettu hieman, jotta se istuu paremmin ranteeseen. Se on myös hieman aikaisempia malleja pienempi ja kompaktimpi. Kellotaulun teemaa voi vaihtaa halutessaa ja valita tilanteen mukaan sopivan eri kellotauluteemoista.

Android Wear 2.0-käyttöliittymä

Uuden Android Wear 2.0 -käyttöliittymän ansiosta käyttäjä voi muokata kellonsa käytettävyyttä Google Play Storesta ladattavilla sovelluksilla. Kosketusnäyttö, älykäs äänentunnistin ja ääniohjaustoiminnot mahdollistavat erilaisia sovellusten käyttötapoja. Android Pay -sovellus ja NFC-teknologia mahdollistavat myös turvallisen maksamisen.

Kellon toimintoja pyörittää tehokas Qualcomm Snapdragon Wear 2100 -prosessori. Kellossa on sisäänrakennettu GPS-siru sekä integroitu antenni, joka tukee 4G-, GPS-, Wi-Fi-, Bluetooth- ja NFC-yhteyksiä. Kellolla voi vastaanottaa viestejä ja soittaa puheluita ilman älypuhelinta. VoLTE-tuki ja kaksoismikrofoniratkaisu parantavat puhelujen kuuluvuutta.

Sopii myös urheilukelloksi

Huawei Watch 2 sopii myös avuksi kuntoiluun. Kello mittaa muun muassa etäisyyden, matkan pituuden, nopeuden, sykkeen, sykkeen vaihteluvälin, kalorikulutuksen ja askeleet. Kellosta saa yhdellä näytön klikkauksella auki treenisovelluksen. Pikakäynnistysvalikoimassa on vaihtoehtona rasvanpolttoa edistävä juoksuohjelma sekä cardio-juoksu; jolloin kello ohjaa käyttäjäänsä syketason mukaan.

Riippuen treeniohjelmasta kello voi myös dynaamisesti ohjata käyttäjäänsä hiljentämään tai nopeuttamaan vauhtia ohjelmassa pysymiseksi. Kello laskee jokaisen juoksun jälkeen hapenottokykyä kuvaavan VO2max-luvun perustuen GPS- ja syketietoihin sekä kertoo treenin vaikutuksista ja ehdotetun palautusajan.

Daily Tracking App -sovellus kertoo päivässä kertyneiden askeleiden määrän, kuinka usein käyttäjä on tehnyt keskiraskaita tai raskaita askareita sekä kuinka monta kertaa henkilö on noussut ylös pitkien paikallaolojaksojen jälkeen. Sykesensori mittaa sykettä koko ajan ja raportoi käyttäjälleen viimeisimmän kuuden tunnin seurantajakson. Kello mittaa myös leposykkeen.

Jos kelloa käyttää vain normaalina rannekellona ajan katsomiseen, kestää akku peräti kolme viikkoa. Tavallisessa käytössä kellossa riittää virtaa pariksi päiväksi ja urheilukäytössä 10 tunniksi.

Huawei Watch 2:n myynti alkaa maaliskuussa Espanjassa, Ranskassa, Portugalissa, Italiassa ja Saksassa sekä Kiinassa. Malliston hinnat alkavat 329 eurosta. Kellon myynti laajenee huhtikuussa, mutta Suomen markkinoille saapumista ei ole vielä vahvistettu.