Treffit voi hyvin järjestää ravintolaillallisen muodossa, sillä ruoka ja juoma sopivat hyvin seurusteluun. Määrättyjä ruokia ja raaka-aineita kannattaa välttää. Muuten ruokailu voi viedä päähuomion, ja toimia jopa negatiivisena asiana.

Hankalasti syötävät

Treffiruoan pitää olla helppoa syötävää, jotta sinun ei tarvitse keskittyä ruokaan, vaan treffikumppaniin. Jätetään siis väliin ruoat, jotka sisältävät luita tai ruotoja, kuten ribsit, kanansiivet ja kokonaisena grillatut kalat. Ne ovat hyviä, mutta vähän hankalia treffiruokia.

Sotkuiset

Ruokailu ei saa myöskään olla kovin sotkuista, eli ei mitään sormiruokaa. Myös tomaattinen pastakastike ja tomaattikeitto voivat jättää ikäviä tahroja roiskuessaan. Pelataan siis varman päälle ja jätetän vähänkin arveluttavat ruoat pois listalta.

Äänekkäät

Kaikki kovakuoriset ja rapeat ruoat jätetään myös väliin, sillä äänekäs ruokailu ei sovi treffeille. Unohdetaan ainakin pähkinät, leipätikut, tacot, nachot, kovat kasvikset ja sipsit.

Haisevat

Voit kertoa treffikumppanille miltä ruokasi maistuu, mutta hän ei varmasti halua haistaa sitä. Sipuli, ja varsinkin valkosipuli ovat kiellettyjä treffeillä. Ja jo vuorokausi ennen treffejä.

Tuliset mausteet

Voimakkaasti maustettuja (chili, curry) ruokia kannattaa välttää. Ne saattavat aiheuttaa epämiellyttäviä tunteita vatsassa ja saada naaman punoittamaan.

Kaasuvaara!

Treffeillä voi syödä terveellisesti, mutta ei kannata intoilla liikaa. Esimerkiksi kaalit, pavut, kypsentämättömät kasvikset ja kuitupitoiset ruoat tekevät hyvää, mutta saattavat muodostaa kaasua vatsassa. Treffeillä kun ei pidä päästelle ilmaa, ja sen pidättelykin aiheuttaa vain epämiellyttävän tunteen. Joten vältetään ruokia, jotka ovat turhan haastavia vatsalle.

Pikaruoka

Treffeillä on mukava maistella uusia ruokia ja jakaa makunautintoja. Pikaruoka ei oikein istu millään tavalla siihen ajatukseen. Ja treffeillä on sitäpaitsi tarkoitus viettää aikaa, joten myös ruoan valmistumista voi hetken odottaa.

Isot annokset

Isot ja rasvaiset annokset joutuvat myös kieltolistalle. Pieni ylensyönti on joskus ihan sallittua, mutta ei treffi-iltana. Vaikuttaa ehkä vähän erikoiselta jos olet tullut treffeille vain syömään itsesi täyteen. Lisäksi Liian täysi vatsa aiheuttaa epämukavan olon ja saattaa alkaa väsyttää.

Hiilihapotetut juomat

Pieninä annoksina hiilihapotetut juomat sopivat hyvin seurusteluun. Jos juomaa menee useampi lasillinen, voi vatsaan kertyvä kaasu röyhtäyttää, mikä ei sovi herrasmiehen tyyliin.

Vahvat alkoholit

Väkevät alkoholit kannattaa jättää suosiolla väliin, ellette sitten ole drinkkibaarissa. Olut, siideri tai viini sopivat hyvin ruoka- ja seurustelujuomaksi, mutta muista kohtuus. Humalainen treffiseura ei varmasti kiinnosta ketään.