Hyundai tekee uuden aluevaltauksen ja esittelee i30-mallista tehokkaamman painoksen. Uusi Hyundai i30 N erottuu vakiomallista mm. uudelleenmuotoiltujen etu- ja takapuskurin sekä ison takaspoilerin ansiosta. Kiinnostavin yksityiskohta löytyy kuitenkin konepellin alta.

Moottorina Hyundai i30 N -mallissa on 2.0-litrainen bensaturbo, joka on saatavissa kahtena eri tehoversiona. Vakiopaketissa moottori kehittää 184 kW (250 hv) tehoa ja 353 Nm vääntöä. Huippuvääntö on käytettävissä laajalla kierrosalueella 1450-4000 rpm. Auto kiihtyy satasen vauhtiin parhaimmillaan 6,4 sekunnissa.

Autoon on saatavissa myös Performance-paketti, jolloin moottorin huipputeho on 202 kW (275 hv). Suurin vääntömomentti on sama 353 Nm, mutta se on tarjoillaan vielä laajemmalla käyntinopeusalueella 1450-4700 rpm. Performance-malli on vielä hiukan nopeampi saavuttaen satasen vauhdin 6,1 sekunnissa.

Suorituskykyinen malli on mielenkiintoinen lisä Hyundain i30-mallistoon, varsinkin kun auton hinnan luvataan pysyvän järkevällä tasolla. Uusi Hyundai i30 N on myös siitä hauska poikkeus, että auton suorituskykyä korostava kirjain eli ole S (sport) tai R (racing) vaan N (NamYang). Vaikka kuulostaakin herkulliselta, NamYang ei ole korealainen herkkuruoka, vaan auto on saanut nimensä syntymäpaikan mukaan. Jos NamYang kuulostaa liian hauskalta, voi myös ajatella N-kirjaimen viittaavan Nürburgringiin, joka on toiminut auton testiratana.

Uusi Hyundai i30 N esitellään syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä. Uutuuden odotetaan saapuvan myös Suomeen vielä tämän vuoden aikana.