Kellovalmistaja IWC Schaffhausen on esitellyt uuden Da Vinci -kellosarjan. Yksi mielenkiintoisista uutuusmalleista on Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph (IW392101/IW392103, joka ensimmäistä kertaa IWC:n kellomallistossa yhdistää 89000-sarjan kronografikoneiston ja ikuisen kalenterin kuun asennon näytön.

Halkaisijaltaan 43-millinen ja paksuudeltaan 15,5-millinen kello on varsin miehekkään kokoinen. Se on saatavissa joko teräksisenä tai 18-karaatin punakullasta valmistettuna versiona. Teräsmallissa on harmaa kellotaulu ja hopean väriset viisarit, kun taas kultaisessa mallissa on valkoinen kellotaulu. Kuun asennon näyttö on molemmissa malleissa sininen.

Lasisen kellon taustan ansiosta pääsee ihastelemaan uuden 89630-koneiston yksityiskohtia ja toimintaa. Käden liikkeestä vetonsa saava koneistossa on 68-tunnin käyntivara. Kultaisessa mallissa kellon kuori, viisarit, painikkeet ja jopa rannekkeen lukko on kultaa. Kellon ranneke on Santonin valmistama ja tehdy alligaattorin nahasta. Kultaisessa mallissa on tumman ruskea ranneke ja teräksisessä musta.

Kellon ikuinen kalenteri on kohtuullisen tarkka. 577,5 vuoden aikana kuun asennon näyttö heittää vain yhden päivän. Kellotaulun pienet näytöt kertovat päivämäärän, kuukauden ja viikonpäivän. Kellon koneisto osaa jopa huomioida karkausvuodet, mutta koska niissäkin on pieniä poikkeuksia, joudutaan kellon koneistoon tekemään pieni korjaus 100 vuoden välein. Ehkä se ei ole kuitenkaan kovin iso ongelma käyttäjälle…

IWC Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph (IW392101)_takakansi