IWC esitteli ensimmäisen sukelluskellonsa, Aquatimerin vuonna 1967. Kellon ominaisuuksiin kuului mm. kierrettävä kehä, joka mahdollisti sukellusajan tarkkailun. Nyt IWC Schaffhausen juhlistaa sukelluskellojensa 50-vuotista historiaa uudella erikoismallilla, jonka materiaalina on ensimmäistä kertaa Ceratanium.

IWC:n tuotekehitysosasto on työskennellyt tämän uuden materiaalin parissa jo viiden vuoden ajan. Uutuuskellossa käytettävä Ceratanium on titaanista jatkokehitetty materiaali, joka muistuttaa hieman keraamista viimeistelyä. Ceratanium on yhtä kevyttä ja kestävää kuin titaani, mutta erikoisen valmistusprosessinsa ansiosta se saa mustan, keraamista materiaalia muistuttavan pinnan, joka estää tehokkaasti pinnan naarmuuntumista.

Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month Edition “50 Years Aquatimer”-kellossa on musta kellotaulu ja osa 89802 -koneiston osista on myös mustia. Kellossa on digitaalinen kalenteri, joka tuntee kuukausien pituudet ja karkausvuodet. Kronografin ajanotossa on ”flyback” toiminto, eli väliajan voi tarkistaa ajanoton ollessa käynnissä. Kellon mustan ulkoasun viimeistelee musta kumirannake, joka on helposti vaihdettavissa pikalukituksen ansiosta.

The Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month Edition “50 Years Aquatimer” (IW379403) -kelloa valmistetaan rajattu 50 kappaleen erä. Kello on myynnissä IWC:n myymälöissä hintaan CHF 50,000 eli noin 44 000 euron hintaan.