Jaguarin erikoisempiin ajoneuvoihin erikoistunut SVO (Special Vehicle Operations) -osasto otti tehtäväkseen rakentaa kaikkien aikojen nopein ja ketterin Jaguar-katumalli. Työ on tuottanut tulosta, sillä SVO:n kehittämä ja rakentama Jaguar XE SV Project 8 -erikoismalli on tehnyt uuden neliovisten kierrosennätyksen Nürburgringin Nordschleifella.

Jaguar XE SV Project 8 -erikoismallin lähtökohtana toiminut Jaguar XE laitettiin kehitystyön aikana lähes kokonaan uusiksi. Ainoastaan katto ja etuovet on lainattu suoraan vakiomallista. Lähes kaikki muut korinosat ja 75 prosenttia auton tekniikasta on kehitetty tätä erikoismallia varten.

Hiilikuituisen konepellin alla on Jaguarin 5.0-litrainen mekaanisesti ahdettu V8, joka tarjoaa nyt huimat 600 hevosvoimaa. Auto kiihtyy 0-60 mph noin 3,3 sekunnissa ja huippunopeus on n. 320 km/h. Autossa on sähköisesti säätyvä iskunvaimennus, joka laskee autoa 15 mm vakiota matalammaksi. Säädettävien, hiilikuidusta valmistettujen takasiiven ja etuhelman ansiosta autolle saadaan runsaasti downforcea. 300 km/h vauhdissa aerodynamiikka painaa autoa tien pintaan jopa 122 kilon voimalla.

Projektin valmistuttua Jaguar XE SV Project 8 pääsi näyttämään kykynsä Nürburgringin Nordschleifella. Kilpakuljettaja Vincent Radermeckerin ohjastama 600-heppainen Jaguar XE SV Project 8 kiersi 20,8-kilometrisen radan 7 minuutissa ja 21 sekunnissa. Aika oli lähes 11 sekuntia parempi kuin edellinen neliovisten katuautojen tekemä ennätys, ja jopa nopeampi kuin monilla tehokkailla urheiluautoilla saavutettu aika.

Jaguar XE SV Project 8 ei ole kuitenkaan rakennettu vain ennätystä varten, vaan autoa valmistetaan rajoitettu 300 auton erän. Erikoismallin myyntihinta kotimarkkinoillaan Briteissä on 149 995 puntaa. Auton voi valita joko nelipaikkaisena tai painoa säästävällä Track Pack-paketilla, jolloin takapenkki poistetaan ja etupenkeiksi vaihtuvat hiilikuituiset kilpapenkit nelipistevöillä. Valitsi sitten kumman mallin tahansa, kuuluvat sähköinen iskunvaimennus ja säädettävä aerodynamiikka auton vakiovarusteluun.