Vaikka Joulupukilla on nyt menossa vuoden kiireisin aika valmistautuessaan aaton rekiretkeä varten, ehti pukki kertoa hieman omasta pukeutumisestaan. Pukin asu hieman vaihtelee päivittäin, mutta Joulumuorin laatima Joulupukin tyyliopas pitää huolen siitä että pukki näyttää aina edustuskelpoiselta.

Punainen nuttu

Kuten muodissa yleensäkin, myös pukin pukeutuminen ja ulkonäkö on hieman vaihdellut vuosisatojen ja -kymmenten aikana. Nykyään pukin tunnistaa yleensä punaisesta puvusta, jossa valkoiset turkisreunukset. Joulupukin hattu kuuluu tärkeänä osana asukokonaisuuteen, joten pukki ei yleisistä tavoista poiketen riisu punaista hattuaan edes sisätiloissa.

Joulupukin asuun kuuluu myös vyö. Joskus pukki sitoo vyötärölleen vain ohuemman narumallisen vyön. Joskus taas pukki valitsee leveämmän nahkavyön, joka paremmin tukee pukin hieman pyylevää vatsaa. Vaikka joulupukki pitää kunnostaan hyvää huolta, on pukin vartaloon kertynyt pientä pyylevyyttä joulumuorin valmistamien herkkujen äärellä.

Korvatunturilta lähtiessään joulumuori muistaa laittaa mukaan myös tumput tai hanskat, mutta usein ne unohtuvat rekeen pukin vieraillessa kilttien lapsien luona. Jalassaan pukki tykkää pitää lapikkaita tai saappaita, jotka pitävät jalat lämpiminä ja kuivina niin pakkasella kuin sadekelissäkin.

Tuuhea parta

Joulupukki on varsin ylpeä valkeasta parrastaan. Välillä pukki saattaa hieman muutella partatyyliään, mutta pitää sen aina pitkänä ja tuuheana. Samoin pukin vaaleat hiukset ovat saaneet välillä kasvaa vapaasti vähän pidemmiksi. Yleensä pukilla on aina hattu päässään, joten vaikka pukilla olisi huono hiuspäivä niin se ei pääse häiritsemään aattoiltaa. Pukilla voi usein olla mukanaan myös silmälasit ja kävelykeppi, mutta aina pukki ei näitä tarvitse.

Joulupukin Tyyliopas:

Takki: Punainen takki valkoisella karvareunuksella. Takki on pitkä ja ylettyy vähintään polvien yläpuolelle.

Housut: Punaiset housut.

Hattu: Punainen hattu karvareunuksella tai tontulla lainattu tonttulakki.

Kengät: Saappaat tai lapikkaat.

Hansikkaat: Punaiset, valkoiset, mustat tai ruskeat hanskat tai tumput.

Kävelykeppi: Puinen kävelykeppi.

Silmälasit: pyöreät tai soikeat silmälasit.

Parta: Tuuhea, valkoinen pitkä parta.

Muuta tunnistettavaa: Matala puheääni. Hieman pyylevä vatsan seutu. Punaiset posket. Selvinpäin.