Aurinkoiset kesäpäivät ja valoisat illat tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia mukavien treffien järjestämiseen. Sadesäällä voi mennä sisälle, mutta jos kelit vähänkin sallivat, kannattaa kesätreffit järjestää ehdottomasti ulkona.

Vietät sitten mukavaa päivää puolison kanssa, tai tapaat jonkun ensimmäistä kertaa, kehittele mukavat treffit vaikka näiden kymmenen idean pohjalta:

Piknik

Valitse mukavan rauhallinen paikka ja kutsu treffikumppanisi piknikille. Voit hoitaa tarjoilun yksin tai tuotte molemmat jotain. Jakajaa vaikka niin että toinen hoitaa suolaiset ja toinen makeat herkut. Piknikin voi järjestää melkein missä vaan, mutta aina jos löytyy kiva kallio, meren/järvenranta, rauhallinen puisto tai joku näköalapaikka, niin aina parempi.

Kaupunkierros

Kaupunkikierros voi kohdistua vaikka kaupungin keskustaan, satamaan, torille, puistoon tai kaupungin vanhaan osaan. Matkan varrelta voi löytyä mielenkiintoinen kahvila, ruokapaikka, persoonallinen butiikki tai vaikka museo mihin voitte poiketa. Tai jos et halua luottaa täysin sattumaan, voit tutkia karttaa jo etukäteen ja selvittää mistä kautta kannattaa reitti tehdä.

Tori/markkinat

Jos paikkakunnalla on tori tai markkinat, voi treffit järjestää myös sinne. Kiertelette yhdessä torikojulta toiselle ja istutte välillä kahville. Torilta voi löytyä myös jotain pientä ostettavaa, jolla voi huomioida treffikumppanin.

Eläintarha

Eläintarhan on hyvä kohde kävelytreffeille. Samalla ehtii hyvin tutustua ja jutella kun pysähtyy aina välillä seuraamaan eläinten puuhia.

Huvipuisto

Huvipuisto tarjoaa sopivasti viihdykettä ja hauskaa tekemistä. Ja jos hyvin käy, treffikumppani saattaa kuvitella että kaikki johtui vain sinusta.

Joki/saaristoristeily

Joki- tai saaristoristeily tarjoaa yleensä mukavia maisemia yhdessä ihasteltaviksi. Risteily voi sisältää samalla myös ruokailun.

Ulkoilemaan

Jos olette oikein reippaita, voitte lähteä ulkoilemaan. Ensitreffeillä ei ehkä kannata tehdä mitään missä hengästyy liikaa. Näin voi keskustella samalla eikä paljastu että olet selvästi huonokuntoisempi kuin treffikumppani. Esimerkiksi kansallispuistot ja muut luontokohteet ovat hyviä vaihtoehtoja. Reitin varrelta voi löytyä hienoja maisemia, joita voi ihastella yhdessä. Jos teette vähänkin pidemmän lenkin, kannattaa ottaa myös eväät mukaan. Näin on hyvä syy pysähtyä vähäksi aikaa istuskelemaan.

Minigolf tai frisbeegolf

Treffit voi järjestää myös jonkin ulkopelin yhteyteen. Ensitreffeille ei kannata kuitenkaan järjestää mitään liian haastavaa tai kovaa kuntoa vaativaa. Esimerkiksi minigolf ja frisbeegolf ovat sopivan rentoja lajeja, joissa molemmat voivat osallistua yhtäaikaa ja joissa ollaan lähekkäin ihan luonnostaan. Jos olet kovin kilpailuhenkinen, niin muista että kyseessä ovat treffit, ei kilpailu.

Kesäteatteri

Elokuvien tai teatterin sijaan menkää katsomaan kesäteatteria. Se on paljon rennompi kuin tavallinen teatteri ja esitykset ovat yleensä lyhyempiä. Siitä on sitten hyvä jatkaa treffejä keskustelemalla esityksestä.

Ulkoterassi/kahvila

Jos mikään edellisistä ideoista ei kelpaa, vaan on pakko käydä oluella tai kahvilla, niin valitkaa sentään joku ulkoilmapaikka. Eikä tarvitse mennä kahvilaan istuskelemaan, vaan kahvit voi ottaa mukaan puistoon.

Käytä luonto ja ympäristö hyödyksesi

Ulkoilmatreffeillä sinun ei tarvitse luottaa yksin omaan viehätysvoimaasi, vaan voit käyttää ympäristöä täysin hyödyksi; lämmin auringonpaiste, kauniit maisemat, vihreä luonto tai merenranta luovat loistavan ympäristön tutustumiseen.

Ulkona on paljon rennompi tunnelma ja useampi tunti vierähtää yhdessä ihan huomaamatta. Kesäillat ovat mukavan valoisia ja lämpimiä, joten iltaa voi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Ja mikä sen mukavampi tapa päättää treffit kuin ihastella yhdessä auringonlaskua…