Hyvän risoton voi tehdä myös tavallisesta riisistä eikä välttämättä tarvitse käyttää risottoriisiä. Samalla kun riisi kiehuu kattilassa, voi valmistella jo muut ainekset. Risottoon sopii hyvin kala ja kana, mutta ruokaan saa mukavasti makua myös makkarasta.

Bratwurstirisotto (4 annosta)

  • 4 dl riisiä
  • 400 gr bratwurstimakkaraa
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • rucolaa tai pinaattia
  • valkopippuria
  • suolaa
  • öljyä

Laita riisi kiehumaan kattilaan. Pilko paprika ja sipuli kuutioiksi ja kuullota pannulla tilkassa öljyä. Kun paprika ja sipuli ovat hieman pehmenneet, lisää pilkotut bratwurstit pannulle paistumaan. Makkarat voi paistaa kevyesti niin että saavat vähän väriä. Kun riisi on valmista, kaada ylimääräinen vesi pois ja lisää riisi pannulle muiden aineisten joukkoon. Lisää myös hieman rucolaa tai pinaattia tuomaan makua ja väriä. Bratwurstimakkara antaa mukavasti makua ja suolaisuutta, mutta maista ja mausta tarvittaessa esim. valkopippurilla.