Italialainen gorgonzola-sinihomejuusto sopii hyvin pastan kaveriksi. Sen seuraksi voi paistaa kanaa, jauhelihaa tai vaikka pekonia.
Gongonzola-pekonipasta (neljälle)
- pastaa n. 400gr (esim. Pappardelle)
- pekonia n. 200gr
- gorgonzola-juustoa
- ruokakermaa
- sipuli
- valkosipulia
- rucolaa tai napolitana-salaattisekoitusta (rucola, pinaatti, punajuurikkaan lehtiä)
- basilikaa
- oreganoa
Laita pekonia paistumaan pannulle ja pastan keittovesi kiehumaan kattilaan. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Pekonia ei tarvitse paistaa rapeaksi, mutta se saa saada vähän väriä pintaan, ja samalla suurimmat rasvat irtoavat pannulle. Ota paistettu pekoni sivuun ja kaada liiat rasvat pois pannulta (ei viemäriin!).
Laita pasta kiehumaan kattilaan ja sipuli ja valkosipuli paistumaan pannulle. Sipuli saa kuullottua niin että saa vähän väriä. Pilko pekoni pienemmiksi, noin sormenpään kokoisiksi paloiksi. Pekonin voi leikata jo ennen paistamista, mutta helpommin se käy paistamisen jälkeen.
Kun sipuli on kuullottunut, laita pekonit takaisin pannulle. Pannun lämpötilaa voi vähän laskea niin että ruoka ei enää paistu, mutta pysyy lämpimänä. Lisää gorgonzola-juusto pannulle ja anna sen sulaa. Juustoa voi käyttää oman maun mukaan. Lisää myös mausteeksi basilikaa, oreganoa ja rucolaa, tai vaikka napolitana-salaattisekoitusta. Kun pasta on kiehunut, lisää se myös pannulle. Lisää hieman ruokakermaa ja sekoita ainekset keskenään sekaisin.
Tarkista vielä maku ja tarjoile lämpimänä. Annoksen päälle voi vielä lisätä juustoraastetta, tai rucolaa/salaattisekoitusta tuomaa väriä.