Nyt vuorossa niinkin eksoottinen herkku kuin paahtoleipä. Ei ehkä lähtökohtaisesti kovin eksoottinen lounas, mutta sopivilla täytteillä aivan loistava herkkuleipä.

Herkkuleipä scamorza-juustolla

  • 2 viipaletta paahtoleipää
  • Scamorza-juustoa
  • Paistettu kananmuna
  • Rucolaa
  • Sipulia
  • Levitettä tai oliiviöljyä

Laita kananmuna paistumaan. Itse jätän keltuaisen hieman löysäksi, jolloin sen maku tulee mukavasti esille haukatessa. Viipaloi sipuli ja scamorza ohuiksi viipaleiksi ja laita leivät paahtumaan. Leipä saa olla pinnalta rapea mutta jäädä helposti syötävän pehmeäksi.

Ota paahdettu leipä ja voitele levitteellä, tai laita pieni loraus oliiviöljyä. Asettele leivälle sipuli, kananmuna, juusto ja rucola. Laita toinen paahtoileivän viipale kanneksi, ja nauti heti lämpimänä. Sopii täyttäväksi aamupalaksi, lounaaksi tai iltapalaksi.