Jos edelliseltä päivältä on jäänyt paistettua lohta tai vaikka pala uunilohta, saa siitä aikaiseksi erinomaisen lohipastan seuraavana päivänä. ja jos ostat kalan erikseen, niin pastan sekaan riittää melko pieni kalanpala. Itse käytin Torinon ruispastaa, joka kypsyy nopeasti vain kuudessa minuutissa. Jos lohi on valmiiksi kypsennetty ja pasta kiehuu nopeasti, syntyy tämä herkku todella nopeasti.

Kermainen lohipasta (neljälle)

  • Lohta (kirjolohi, merilohi)
  • 400gr pastaa
  • Sipuli
  • 2dl ruokakermaa (maustamatonta tai maustettua maun mukaan)
  • Aurajuustoa
  • Mausteita (persilja, rucola, oregano)

Laita pastavesi kiehumaan kattilaan ja lisää veteen hiukan ruokaöljyä sekä suolaa. Samalla kun odotat että vesi alkaa kiehumaan, voit silputa sipulin ja laittaa paistinpannun lämpiämään. Pilko lohenpala pienemmäksi, jotta mahdolliset ruodot voi kerätä pois jo tässä vaiheessa. Jos kalaa ei ole vielä kypsennetty, kannattaa aloittaa lohen paistamisella.

Kun vesi kiehuu, laita pasta kattilaan. Samalla voit laittaa kuumalle pannulle tilkan öljyä ja sipulisilpun kuullottumaan pannulle. Kun sipuli alkaa pehmeä, kevennän vähän pannun lämpöä ja lisää kypsät lohenpalat pannulle lämpiämään. Kun pasta on kypsää, kaada keitinvesi pois ja lisää pasta pannulle sipulin ja kalan seuraksi. Kaada sekaan ruokakerma. Voit jo sammuttaa levyn ja antaa ruoan hetken vetäytyä niin että ruokakerma vähän tiivistyy. Maustamiseen sopivat hyvin yrtit kuten rucola, oregano, persilja, ruohosipuli ym. Suolaa ja pippuria ei tarvitse juuri lisätä, jos kala on valmiiksi suolaista.

Vielä kermaisemman pastasta saa lisäämällä joukkoon esim. Aurajuustoa tai juustoraastetta.