Porsche esittelee kolmannen sukupolven Cayenne -katumaasturin, jonka valmistaja lupaa olevan entistäkin urheilullisempi. Auto perustuu vahvasti 911-malliin sisältäen monia urheiluautomaisia piirteitä, kuten erikokoiset renkaat etu- ja taka-akselilla.

Lanseerausvaiheessa tarjolla on kaksi 6-sylinteristä bensaturboa. Porsche Cayenne -mallin 3.0-litrainen tarjoaa tehoa 250 kW (340 hv) ja vääntöä 450 Nm. Cayenne kiihtyy satasen vauhtiin 6,2 sekunnissa, Sport Chrono -paketilla varustettuna 5,9 sekunnissa. Tehokkaampi malli on Cayenne S, jonka 2.9-litrainen kutonen tarjoaa 324 kW (440 hv) tehoa ja 550 Nm vääntöä. Auto kiihtyy sataseen 5,2 sekunnissa. Sport Chrono-paketilla vielä 0,3 sekuntia nopeammin. Huippunopeus on 265 km/h. Malliston huipulta löytyy vielä Cayenne Turbo.

Autossa on vakiona 8-nopeuksinen Tiptronic S -automaattivaihteisto ja neliveto. Saatavissa ovat myös nelipyöräohjaus, ilmajousitus ja aktiivinen kallistuksenvakautus Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC).

PSCB-jarrut

Porsche esittelee Cayenne-mallin yhteydessä uudet Porsche Surface Coated Brake (PSCB) -jarrut. Kaikkiin Cayenne-malleihin on valittavissa volframikarbidi-päällysteiset teräsjarrulevyt. Uusi päällyste parantaa levyn jarrutehoa, hidastaa levyn kulumista ja tuottaa vähemmän jarrupölyä. Jarrut tunnistaa erikoisesta ulkonäöstä. Jarrulevyihin muodostuu kiiltävä pinta sisäänajon jälkeen. PSCB-malleissa on myös valkoiset jarrusatulat. PSCB-jarrut ovat saatavissa vain 21-tuumaisten vanteiden kanssa. Huippuluokan keraamiset PCCB-jarrut ovat myös edelleen valittavissa Cayenneen.