Olutkulttuurin uuden kukoistuksen myötä Hartwall palauttaa markkinoille Lahden Erikois -oluen. Uudet Lahden Erikois -täysmallasoluet palaavat liki alkuperäisellä reseptillä valmistettuna perinteikkäänä pils-oluena sekä uutena IPA-oluena.

Tämän klassisen oluen historia juontaa 1930-luvulle, kun lahtelainen Mallasjuoma Oy loi Lahden Erikois -tuotemerkin. Ensimmäiset Erikois-oluet olivat mietoja ja tummia. Tuotemerkin ensimmäinen vaalea olut, Lahden Erikois Pils, tuli markkinoille vuonna 1935.

Uuden ilmeen saanut Lahden Erikois Pils tulee ennakkomyyntiin hiihdon MM-kisojen yhteydessä Lahdessa ja lähialueilla helmi-maaliskuussa 2017. Koko maassa Lahden Erikois Pils on saatavilla maaliskuun lopulla ja samalla lanseerataan myös Lahden Erikois IPA.

Lahden Erikois Pils 4,5 % on alkuperäänsä kunnioittava saksalaistyylinen täysmaltaasta pantu pohjahiivaolut. Se on valmistettu liki alkuperäisellä reseptillään. Maukkaasti humaloitu olut tarjoaa hyvän vaihtoehdon perinteiselle lagerille.

Myös legendaarinen oranssi Lahtikko tekee paluun. Myyntiin tulee lähes 10 000 kappaleen erikoiserä käteviä Lahtikoita. Kymmenen olutpulloa tai -tölkkiä vetäviä retrolahtikoita voi ostaa vain tyhjänä. Ne eivät ole pantillisia monipakkauksia, vaan suunniteltu nostalgisiksi käyttöesineiksi.