Lamborghini on esitellyt oman näkemyksensä katumaasturista. Tai ehkä pitäisi puhua ennemmin korotetun maavaran omaavasta urheiluautosta. Valmistajan mukaan Lamborghini Urus on ensimmäinen Super Sport Utility Vehicle.

Auton ulkonäkö ei jätä juuri arvailujen varaa, vaan kertoo suoraan että nyt on kyse suorituskyvystä. Voimakkaine muotoineen ja terävine leikkauksineen Lamborghin Urus näyttää lähes yhtä häijyltä kuin Lamborghinin urheiluautot. Puhuttelevalle ulkonäölle löytyy katetta myös konepellin alta.

Uruksen voimanlähteenä Lamborghinin ensimmäinen turboahdettu moottori, eli 4.0-litrainen twinturbo V8. Moottori tuottaa tehoa 478 kW (650 hv) ja vääntöä 850 Nm. 8-vaihteisen automaatin ja nelivedon avulla Urus kiihtyy satasen vauhtiin 3,6 sekunnissa ja kahteensataan 12,8 sekunnissa. Huippunopeus on 305 km/h. Myös pysähtyminen tapahtuu yhtä reippaasti. Urus pysähtyy satasen vauhdista 33,7 metrin matkalla. Auton CO2-päästöt ovat 290 g/km ja yhdistetty kulutus on 12,7 l/100km, mikä kuulostaa melko optimistiselta huomioiden auton suorituskyky.

Lamborghini Uruksen valmistajan suositushinta Euroopassa on 171 429,00 euroa, ilman autoveroa.