Kolme vuotta sitten esitelty Lexus NX -crossover on ottanut merkittävän roolin Euroopassa vastetan melkein kolmaosaa Euroopan Lexus-myynnistä.

Vaikka auto ei ole vielä kovin vanha, sai se jo ensimäisen pienen päivityksen. Keulan tiimalasimainen ilme puskureineen on kokonaisuudessaan uusi. Uusissa LED-ajovaloissa on nyt osana kattavaa turvajärjestelmää automaattinen kaukovalotoiminto. Takaosassa puskurin alaosan muotoilua on muutettu, takavaloumpiot ovat uudet ja myös niiden suuntamerkkivaloissa on nyt liukuvalotoiminto.

Sisätilojen olemusta on viety urheilullisempaan ja hienostuneempaan suuntaan. Käytön helpottamiseksi esimerkiksi multimediajärjestelmän näyttöä suurennettiin versiosta riippuen 8- tai 10,3-tuumaiseksi. Myös ilmastointilaitteen säätimet uudistettiin. Uusina verhoiluvaihtoehtoina nähdään sävyt Rich Cream ja Ochra.

Lexus NX 300 h on varustettu taloudellisella hybriditekniikalla. Auton ajo-ominaisuuksien täydentämiseksi jousitusta, alustarakenteiden tuentaa, takakallistuksenvakaajan jäykkyyttä ja etuiskunvaimentimien ominaisuuksia on säädetty. Kahdessa korkeimmin varustellussa versiossa on mukautuva AVS-jousitus.

Malliston hinnat alkavat 52 709 eurosta. Vakiovarusteluun kuuluvat Suomessa Bi-LED -ajovalot, automaattinen ilmastointi, Touch Pad -kosketuslevy monitoiminäytön ohjaukseen, audiojärjestelmä ja mäkilähtöavustin. Uudistuneet NX-mallit ovat jo koeajettavissa Lexus Kaivokselassa sekä Lexus-palvelupisteissä Jyväskylässä, Oulussa, Raisiossa, Tampereella ja Vaasassa.