Lumisateiden viimein loputtua on grillikausi 2017 avattu. Ensimmäisenä makutestiin pääsi Lidl:n valikoimiin kuuluvat Grillimaisteri Urho Italian rebeli.

Poutun valmistama grillimakkara on tehty kotimaassa ja kotimaisesta lihasta, mutta makuihin on haettu välimeren tunnelmaa Hans Välimäen laatiman reseptin mukaisesti. Grillimaisteri Urho Italian rebeli sisältää mm. mozzarellajuustoa 10%.

Makkaran sisältää myös mm. tomaattipyrettä ja ohramallasta. Mausteina ovat myös mm. valkosipuli, mustapippuri, cayennepippuri, tinjami, paprika, oregano, korianteri. Makukirjo on siis runsas, ehkä vähän liiankin. Maku ei ole huono, mutta siitä ei oikein erota mitään erityistä suosikkimakua. Makkara on maustettu hyvin miedosti, joten sopii jokaiseen suuhun.

Kuori on napsakka, kuten grillimakkarassa kuuluukin. Rakenne tuntui hieman vetiseltä, eikä yhtä lihaisalta kuin mitä 72% lihapitoisuuden perusteella voisi olettaa. Osasyynä on varmasti mozzarellajuusto.

Grillimaisteri Urho Italian rebeli ei ole maultaan paha, mutta ei tehnyt sellaista vaikutusta että sitä ostaisi uudestaan. Miedosti maustettuna se sopii niille, jotka kaipaavat vaihtelua perinteiselle grillimakkaralle, mutta eivät halua mitään voimakkaasti maustettua.