Vielä ennen grillikauden avausta joutuu makkarat paistamaan pannulla. Tällä kertaa otettiin testiin HK Maakarat tuoteperheestä Helgan Hotfurtteri.

Se on lähtökohdiltaan perinteinen saksalainen olutmakkara, josta löytyy ehkä keskimääräistä enemmän potkua. Helgan Hotfurtteri on maustettu mm. chilillä ja inkiväärillä. Mausteita on käytetty vähän rohkeammin kuin suomalaisissa makkaroissa yleensä. Ainakin chilin maun huomaa nopeasti. Maku ei ole polttavan tulinen, mutta ehkä omaan makuun hieman tuhti.

Makkaran rakenne on mukavan lihaisa. Lihapitoisuus on 88% ja sen myös huomaa suussa. Rasvaa makkarassa on 25% mutta niinhän hyvässä makkarassa pitääkin. Makkaran kuori napsahtaa mukavasti haukatessa, kuten hyvässä artesaanimakkarassa kuuluukin.

Makkara paistui mukavasti pannulla, mutta voisi saada aika kivan lämmön myös grillin parilatasolla.