Viileät kelit vielä vähän häiritsevät grillikauden alkua, mutta ei anneta niiden estää parhaimman grillimakkaran metsästystä. Tällä kertaa maisteluvuorossa on HK Maakarit -sarjan Thuringenin Hans.

Makkara on saanut nimensä Saksan Thüringerin maakunnasta, mistä HK kertoo myös reseptin olevan peräisin. Thuringenin Hans -grillimakkarasta tuleekin heti mieleen saksalainen bratwursti. Makkaran rakenne on erinomainen; napakka kuori ja lihaisa täyte.

Miedosti maustettu

Mausteina on käytetty mm. meiramia, korianteria, muskottipähkinää, chiliä, kardemummaa, inkivääriä ja kuminaa. Maussa erottuvatkin selvemmin yrtit kuin voimakkaat mausteet. Mausteita on käytetty kohtuullisesti, eli tmä grillimakkara sopii myös miedoista makkaroista nauttijoille.

Grillimakkara on kohtuullisen pieni. Neljän kappaleen pakkaus painaa 250 grammaa. Se sopii syötäväksi sellaisenaan, tai voisi toimia hyvin myös hodarin täytteenä. HK Maakarit -makkarat valmistetaan suomalaisesta lihasta käsityönä HK:n tehtaalla Vantaan Pakkalassa.

JAA