Miehen pukeutumisessa kengät jäävät yleensä liian vähälle huomiolle. Kenkiä on ehkä kertynyt useampi pari, mutta kuitenkin tulee käytettyä aina niitä yksiä ja samoja. Mies onneksi selviää selvästi pienemmällä kenkämäärällä kuin kauniimman sukupuolen edustajat, mutta määrätyt kenkämallit olisi hyvä löytyä jokaisen miehen kaapista.

Ennen kenkäostoksille lähtöä kannattaa vilkaista myös kenkäoppaamme!

Mustat juhlakengät

Kaapista on hyvä löytyä yhdet mustat juhlakengät, joita ei käytetä muulloin kun juhlissa. Etiketin mukaan ainoa oikea juhlakenkä on musta oxford-mallinen nahkakenkä. Ja jos vielä tarkastellaan oxford-kenkiä tarkemmin, niin perinteisin kenkämalli on plain toe, jossa koko kengän kärki on yhtenäistä nahkaa aina nauhoitusaukkoon asti. Toki juhlakengäksi käy myös oxford toe cap, jossa kengän kärkeä peittää ylimääräinen nahkakerros. Suomessa voi juhlakenkänä käyttää myös siistiä derby-mallista nahkakenkää.

Mustat pukukengät

Mustat derby-malliset nahkakengät käyvät pukukenkinä töissä ja vapaa-ajalla. Niitä voi käyttää kävelykenkinä myös chinojen tai vaikka farkkujen ja pikkutakin kanssa.

Tummanruskeat kävelykengät

Tummanruskeat broguet sopivat hyvin hieman rennompaan pukeutumiseen. Siistit broguet toimivat myös pukukenkänä, jos haluaa vähän persoonallisempaa ilmettä. Tosin muodollisissa tilaisuuksissa ei kannata laittaa ruskeita nahkakenkiä vaan mustat ovat varmempi valinta.

Varsikengät talveksi

Yhdet varrelliset kengät pitämään nilkat lämpiminä kylmissä keleissä.

Loaferit

Rennot ja kevyet loaferit ovat mukavat kesäkengät. Hyvä löytyä yksi ruskea ja yksi musta kenkäpari eri tilanteisiin.

Valkoiset tennarit

Valkoiset tennarit näyttävät hyviltä sinisten farkkujen kanssa. Tai tuovat sopivasti rentoa fiilista chinojen ja pikkutakin seurana, kunhan kengät ovat hyväkuntoiset ja siistit.

Ulkoilu/juoksulenkkarit

Yhdet hyvät juoksulenkkarit on ainakin hyvä olla muistuttamassa että niitäkin voisi välillä ulkoiluttaa. Jos valitset hillityn väriset, mustat tai valkoiset, voi siisteinä säilyneitä ulkoilukenkiä hyödyntää myös arkipukeutumisessa.