Missäpäin Yhdysvaltoja on halvinta tai kalleinta asua. GOBankingRates-nettisivusto tarkastelu asumiskustannuksia kokonaisvaltaisesti vertailemalla mm. asuntojen, elintarvikkeiden, palvelujen, liikenteen ja terveydenhuollon kuluja. Näiden tulosten perusteella luotiin koko maan hintaindeksi, joihin osavaltiokohtaisia tuloksia verrattiin.

Kalleimmaksi paikaksi osoittautui Hawaii, kun taas pienimmällä summalla selviää Missisipissä. Kalleimat asunnot ovat Washingtonissa (+135%), kun taas Alaskassa joutuu terveydenhuollosta maksamaan 47% enemmän kuin Yhdysvalloissa keskimäärin.

Yhdysvaltojen kalleimmat osavaltiot:

Hawaii +67,4%

Hintavertailussa Hawaii vie selvän ykköstilan. Asuminen maksaa huimat 67 prosenttia enemmän kuin Yhdysvalloissa keskimäärin. Hawaii’lla asunnot maksat 130%, palvelut 106% ja elintarvikkeet 55% enemmän.

District of Columbia +49,2%

District of Columbia eli pääkaupunki Washington on USA:n toiseksi kallein osavaltia. Merkittävin tekijä ovat asuntojen hinnat, jotka ovat 135% korkeammat kuin USA:ssa keskimäärin. Toisaalta terveydenhuolto on 1,5% edullisempaa.

New York +35,2

Kuten ehkä voi olettaa, kalliimpien osalvaltioiden listalle kipuaa myös New York. Täälläkin merkittävin tekijä ovat asuntojen hinnat (+98%)

California +34,8%

Kalifornian unelmat saattavat jäädä monella unelmiksi kustannuksien takia. Suurimmat kuluerät ovat asunnot (+93%), liikenne (+30%) ja elintarvikkeet (+16%)

Massachusetts +34,7%

Viidennelle sijalle nousee USA:n koillisrannikon Massachusetts. Sielläkin merkittävin tekijä ovat asunnot, jotka ovat 75 prosenttia kalliimpia kuin USA:ssa keskimäärin.

Vertailun perusteella halvimmat osavaltiot asumiseen olisivat:

1. Mississippi -14%
2. Indiana -12.1%
3. Michigan -11.8%
4. Arkansas -11.5%
5. Oklahoma -11.4%