Asiakkaiden kaivatessa parempaa kuljetuskapasiteettia, Ford vastasi kysyntään esittelemällä ensimmäisen hyötyajoneuvonsa. Yhdeksän vuotta Model T -mallin lanseerauksen jälkeen markkinoille saapui Ford Model TT.

Henry Ford suunnitteli Model TT:n olevan pelkkä ohjaamolla ja moottorilla varustettu alusta, jonka käyttötarkoituksen asiakkaat voisivat räätälöidä tarpeen mukaan. Model TT:n päälle saattoi rakentaa lavan, kuormatilaa tai kuljettaa työkoneita. Uutuus perustui Model T -malliin, mutta auton runko oli pidempi ja vahvempi. Auton korin kantavuus oli huimat tuhat kiloa.

Model TT:n matkustamo ja moottori oli lainattu Model T-mallista. Ohjaamossa oli tilaa kuljettajalle ja apumiehelle. Moottori käynnistettiin käsin veivaamalla. Jos halusi parantaa matkustusmukavuutta, oli autoon saatavissa myös modernit ilmatäytteiset takarenkaat täyskumirenkaiden sijasta.

Model TT esiteltiin 27. heinäkuuta 1917. Auton tehdashinta oli 600 dollaria. Ensimmäisenä vuonna myytiin hieman vaatimattomat 209 autoa. Asiakkaat löysivät kuitenkin nopeasti hyötyajoneuvon edut ja autosta tuli menestys. Vuoteen 1928 mennessä, jolloin Model TT:n korvasi Model AA, oli autoja myyty jo huimat 1,3 miljoonaa.

1924 Ford Model TT stake bed truck
1920 Ford Model TT Panel Delivery Truck