Morgan Motor Company on yksi vanhimmista ja perinteisimmistä autovalmistajista. Morganin automallit kun ovat säilyttäneet klassisen ulkonäkönsä vuosikymmenien ajan. Vaikka autot näyttävät edelleen samalta, kehittelee Morgan jatkuvasti uutta. Nyt tämä pieni autovalmistaja aikoo tuoda markkinoilla ensimmäisen sähköautonsa.

Vaikka uusi Morgan EV3 sisältää sähköisen voimansiirron, on auton ulkonäkö ja toteutus Morganille tyypilliseen tapaan hyvin persoonallinen. Kolmipyöräisen auton ulkonäköön on haettu viitteita 1930-luvun kilpa-autoista ja klassisista moottoripyöristä.

Morgan esitteli ensimmäisen sähköautokonseptin Plus E:n vuonna 2012. Vuonna 2016 Morgan EV3 astui ensi kerran estradille. Tarjotakseen tuotantomalliin sähkötekniikan parhaat puolet, Morgan on tehnyt yhteistyötä toisen automaailmasta tutun nimen eli Frazer-Nash Energy Systems -yrityksen kanssa.

Morganin ja Frazer-Nash Energy Systemsin yhteistyön ansiosta Morgan EV3 -tuotantomalli tulee tarjoamaan paremman suorituskyvyn, nopeamman latauksen, matalamman painopisteen ja paremman suorituskyvyn kuin mitä konseptimallien perusteella oli odotettavissa. Autossa on 21 KWh akku, joka syöttää virtaa nestejäähdytteiselle 34.8 kW:n tehoiselle sähkömoottorille, joka puolestaan antaa voimaa takapyörälle. Auton ajomatka täydellä latauksella on lähes 200 kilometriä.

Morgan EV3 sähköauton tuotanto alkaa vuoden 2018 jälkipuoliskolla.