Saketti on miehen muodollisin päiväjuhlapuku. Sitä käytetään ennen klo 18.00 alkavissa tilaisuuksissa, kuten avajaiset, viralliset vierailut, häät ja hautajaiset.

Saketti löytyy ehkä harvemmalta omasta vaatekaapista, sillä viralliset päiväjuhlat ovat melko harvinaisia. Yleisimmin saketin voikin nähdä sulhasen hääasuna. Saketin kanssa voidaan käyttää koristeltua liiviä ja solmion sijasta värikästä plastronia, minkä ansiosta saketista saa rennon juhlavan hääasun. Sulhasen lisäksi siihen saattavat puketua myös bestman sekä hääparin lähisuvun miehet.

Etiketin mukaan sakettia voidaan käyttää häissä, jotka alkavat ennen kello kuutta. Vaikka virallisesti saketti on vain päiväjuhlapuku, voidaan sitä käyttää häissä koko juhlan ajan.

Saketti

Takki: Musta tai harmaa takki, jonka helma yltää polvitaipeisiin asti.

Housut: Mustan takin kanssa käytetään musta-harmaa-raidallisia housuja. Harmaan takin kanssa housujen tulee olla samaa sävyä takin kanssa.

Liivi: Harmaa liivi, voi olla eri sävyä kuin takki. Häissä sulhasella liivi voi olla koristeltu, ja väriltään esimerkiksi valkoinen, beige, vaaleansininen tai vaaleanpunainen. Mustaa liiviä käytetään vain hautajaisissa.

Paita: Paita on valkoinen, kovitettu ja kaksinkertaisella kauluksella. Plastronin kanssa käytetään paitaa, jossa yksinkertainen kaulus.

Solmio: Harmaa solmio. Häissä voidaan käyttää värikästä ja kuvioitua plastron-solmiota. Hautajaisissa musta solmio.

Taskuliina: Jos takissa on rintatasku, on taskuliina valkoinen ja taiteltu suoraksi. Napinlävessä olla kukka, jolloin taskuliina jätetään pois.

Kengät: Mustat, sileäpintaiset, oxford-malliset juhlakengät. Kengät tulee olla hyvin kiillotetut, mutta ei kiiltonahkaa.

Sukat: Harmaat sukat.

Hattu: Hattu on valinnainen, mutta saketin kanssa voidaan käyttää mustaa tai harmaata silinteriä.

Käsineet: Käsineet ovat harmaat. Hautajaisissa mustat.

Päällystakki: Jos sateen tai kylmän ilman johdosta tarvitaan päällystakki, käytetään mielellään mustaa, tummansinistä tai harmaata pitkää takkia.

Kaulahuivi: Jos käytetään kaulahuivia, on se valkea tai harmaa.

Kello: Mielellään ei kelloa lainkaan, eihän juhlissa ole kiire mihinkään. Tyylikkäin valinta on taskukello. Jos käytetään rannekelloa, tulisi sen olla hyvin pelkistetty ja huomaamaton pukukello.

Kunniamerkit: Saketin kanssa ei käytetä kunniamerkkejä.