Pentax on tuonut markkinoille uuden KP-järjestelmäkameran. Pentax KP:n ominaisuuksiin lukeutuvat kompakti koko, kosteussuojaus, irrotettava kahva, ja uusi 23 megapikselin kenno.

KP:n kompakti runko on valmistettu magnesiumvalusta. Kamera on täysin suojattu 67 tiivisteellä, jotka estävät kosteuden ja pölyn pääsyn kameran sisäosiin. Pentax KP on myös suunniteltu kestämään kylmää ja toimimaan moitteetta jopa -10 °C pakkasessa. Pienestä koostaan huolimatta Pentax KP:ssa on APS-C -kokoinen kenno, 100 prosenttinen etsinkuva sekä kolmen tuuman kääntyvä.

Kamerassa on irrotettava ja vaihdettava kahva, joka helpottaa kuvaamista erikokoisten objektiivien kanssa. Vakiokahva (S-koko) on tarkoitettu pienempien objektiivien kanssa kuvaamiseen. Kameran mukana toimitetaan lisäksi M- ja L-koon kahvat, jotka tukevat paremmin jos käytössä on pitkä teleobjektiivi.

Pentax KP:n 24,3 megapikselin CMOS-kenno sekä sisäänrakennettu tehokas kuvanvakaaja mahdollistavat kuvaamiseen myös hämärässä olosuhteissa. KP pystyy hyödyntämään ISO-herkkyyksiä jopa 819 200 asti, minkä lisäksi Prime IV-prosessori poistaa tehokkaasti kohinan ja tuo yksityiskohdat esiin.

Kamerassa on Pentax Pixel Shift Resolution -kuvanparannustoiminto. Järjestelmä ottaa nopeasti neljä eri kuvaa, siirtäen jokaisen kuvan jälkeen kennoa yhden pikselin verran, ja yhdistää kuvat kamerassa. Näin tuotetussa tiedostossa jokaisella pikselillä on täysi väridata, verrattuna perinteiseen teknologiaan. Kuvissa on entistä totuudenmukaisempi värintoisto, sekä tarkemmat yksityiskohdat, samalla kun kohinan määrää saadaan vähennettyä.

Yökuvaamisessa kamera voidaan yhdistää OGPS-1-lisävarusteeseen ja käyttää Astro Tracer-toimintoa. Kamera laskee automaattisesti kuinka paljon kennoa on liikutettava, jotta saadaan kompensoitua maan pyörimisestä syntyvä liike. Lopputuloksena saadaan virheetön ja tarkka kuva tähtitaivaasta.

Full HD-videokuvauksen lisäksi kamerassa on 4K Interval Movie -toiminto, joka yhdistää 4K-resoluution kuvat (3840×2160 pikseliä) videotiedostoksi. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa WiFi-yhteys, HDR-kuvaus, intervallikuvaus, monivalotus, sekä uusia haarukointitoimintoja liikkeen ja syväterävyyden hallintaan.

Pentax KP -kameraa on saatavilla hopeana ja mustana. Kamran suositushinta on 1350 euroa.

Pentax KP järjestelmäkamera_taka