Vaikka pikkujoulut ovat yleensä hyvin vapaamuotoiset juhlat, voi niitäkin juhlistaa rennon tyylikkäällä pukeutumisella. Pienillä yksityiskohdilla ja sopivilla asusteilla saa pukeutumiseen helposti hieman juhlavampaa ilmettä. Ja varsinkin jos valitset väreihin punaista, vihreää tai valkoista, saa asuun myös jouluista tunnelmaa.

Punainen solmio tai solmuke

Punainen solmio sopii kaulaan milloin vain, mutta jouluna uskaltaa käyttää hieman kirkkaamman punaista sävyä kuin mitä arkipukeutumisen yhteydessä viitsii käyttää. Jos solmio on aina kaulassa, voi juhlapukeutumista korostaa solmukkeella. Tumma solmuke voi näyttää turhan viralliselta, mutta punainen solmuke on loistava valinta pikkujouluihin.

Punaisen solmion tai solmukeen kanssa sopii hyvin valkoinen tai harmaa paita. Jos haluaa oikein näyttävän kokonaisuuden, on musta paita ja punainen silkkisolmio täydellinen yhdistelmä. Solmion pariksi vielä punainen taskuliina.

(Kuva: Dressmann Silk Tie Solid Red)

Punainen paita

Punaista kauluspaitaa tulee ehkä harvemmin pidettyä arkena, joten juhlakautena se on hyvä ottaa aktiivisempaan käyttöön. Punainen paita näyttää hyvältä tumman puvun kanssa, mutta tuo samalla sopivan ripauksen rentoutta. Punaisen paidan kanssa sopii tietysti musta solmio, mikä on hyvin näyttävä yhdistelmä. Hieman hauskempia yhdistelmiä saa esimerkiksi tummanvihreä tai kirkkaan valkoisen solmion kanssa.

(Kuva: Petrifun kauluspaita)

Punainen neule

Rennompiin pikkujouluihin sopii pelkkä neule ja siisti chinot tai suorat housut. Talven viileissä keleissä voi hihattoman, ohuen slipoverin laittaa myös puvun takin alle. Punainen slipoveri näyttää hyvältä tumman puvun kanssa, ja on sopivan rento lisä juhla-asuun.

(Kuva: Turnbull & Asser Bright Red V-Neck Cashmere Slipover)

Tai jotain muuta punaista

Joulun aikaa voi juhlistaa muullakin punaisella pukeutumisella. Kirkkaanpunainen liivi tai puvuntakki sopii joulunaikaan ja juhliin, mutta arkena niiden käyttö voi jäädä aika vähiin. Punaiset olkaimet eli tuttavallisemmin henkselit voivat sensijaan olla käytössä myös muulloin. Hieman huomaamattomampi, mutta kohtuullisen tyylikäs yksityiskohta ovat punaiset kalvosinnapit, jotka sopivat niin vaalean kuin tumman paidan kanssa.

(Kuva: H&M olkaimet)