Volvo Car Groupin urheilullisiin erikoismalleihin keskittynyt Polestar on esitellyt suunnitelmat ensimmäisestä omasta automallistaan. Polestar 1 on 600-hevosvoimainen konsepti, jonka on määrä valmistua vuoden 2019 puolivälissä. Auto toimii perustana koko Polestar-brändille.

Polestar 1 on kaksiovinen, 2+2-paikkainen Grand Tourer Coupe, jonka näyttävä ulkomuoto pitää sisällään hybriditekniikan. Polttomoottorin ja sähkömoottorin yhteenlaskettu huipputeho on 600 hevosvoimaa ja vääntömomentti 1 000 Nm. Toimintasäde pelkällä sähköllä ajettaessa on 150 kilometriä.

Polestar 1 perustuu Volvon skaalautuvalle SPA-alustalle. Noin puolet on kuitenkin suunniteltu uudelleen Polestarin toimesta. Polestar 1 käyttää useita uusia tekniikoita, jotka vahvistavat auton dynaamisia ajo-ominaisuuksia. Se on maailman ensimmäinen auto, johon on asennettu täysin uusi Öhlinsin jatkuvasti säädettävä elektroninen jousitus (CESi) sekä kehittynyt alustatekniikka.

Autossa on hiilikuitukori, joka vähentää painoa, parantaa vääntöjäykkyyttä 45 prosenttia, ja madaltaa auton painopistettä. Polestar 1 käyttää myös kahta sähkömoottoria taka-akselilla, jotka mahdollistavat tehon vektoroinnin. Ratkaisu tarjoaa parasta mahdollista pitoa ja ylläpitää nopeutta kaarreajossa.

Polestar 1 -mallia tullaan valmistamaan Polestarin tuotantokeskuksessa Chengdussa, Kiinassa. Laitoksen rakennustöiden on määrä valmistua vuoden 2018 puolivälissä.