Puvun takin napittamiseen liittyy omia pieniä ”sääntöjä”. Niitä ei ole onneksi kovin monta, eikä niiden unohtaminen ole iso etikettivirhe.

Yleensä muistetaan se, että takin alin nappi jätetään auki. Toinen sääntö on että seistessä takki on kiinni ja istuessa auki. Näiden sääntöjen taustalla on hyvin luonnollinen ja selvä syy. Puvun takki kun suunnitellaan niin, että se istuu käyttäjän päälle paremmin kun alin nappi on auki. Lisäksi istuminen on mukavampaa kun takin napin avaa.

Yksinappinen

Yksinappinen on kaikista selvin. Seistessä takki on napitettuna ja istuessa auki. Napin avaaminen helpottaa istumista eikä rasita kangasta turhaan.

Kaksinappinen

Kaksinappinen on melkein yhtä helppo. Käytät vain ylintä nappia. Alin on aina auki.

Kolminappinen

Kolminappisen kanssa on vähän enemmän muistettavaa. Ylintä nappia voi käyttää mielen mukaan, keskimmäinen on aina kiinni seistessäsi ja alin on aina auki. Käytä vaikka muistisääntönä ylhäältä alas; joskus, aina, ei koskaan!

Kaksirivinen

Kaksirivisen alin nappi on tapana jättää auki, mutta jos puku istuu paremmin kaikki napit napitettuna, niin kukaan ei tule syyttämään sinua etikettivirheestä.

Liivipuku

Puvun liivin alin nappi jätetään auki. Vaikka yleensä seistessä puvun takki pidetään napitettuna, niin liivipuvun kanssa voit liikkua tyylikkäästi myös takki auki.

Pukupaita

Jos käytät solmiota niin paita napitetaan ylös asti. Pukeutuessasi rennommin (ilman solmiota) voi ylimmän napin jättää auki, jos toiseksi ylin nappi on kohtuullisen korkealla. Jos jätät ylimmän napin auki, katso että kaulus pysyy siististi pystyssä, ellet tarkoituksella hae 70-luvun Elvis-tyyliä.