Rannekello on paljon enemmän kuin vain ajannäyttäjä, se on tärkeä osa pukeutumista. Suomessa miehillä on usein yksi rannekello, ja sitä käytetään kaikissa tilanteissa. Tai nykyään rannekellon käyttö saattaa jäädä kokonaan kun kellonajan voi tarkistaa helposti kännykästä. Euroopassa miehillä on yleensä useampia kelloja eri käyttötarkoituksiin; yksi kello arki- ja työkäyttöön, urheilukello harrastuksia varten ja pukukello juhlakäyttöön.

Kello käyttötarkoituksen mukaan

Muovinen urheilukello juhlapuvun kanssa näyttää kauhealta ja on suorastaan etikettivirhe. Mitä tärkeämmässä asemassa olet, sitä merkittävämpää on että myös pukeutumisen yksityiskohdat, kuten kengät ja kello vastaavat kokonaisuutta. Toisaalta et myöskään halua käyttää arvokasta pukukelloa urheillessa tai harrastuksissa, missä se voi naarmuuntua tai jopa vahingoittua. Useampi rannekello ei siis ole hienostelua vaan hyvin fiksu vaihtoehto.

Rannekelloja löytyy onneksi monesta eri hintaluokasta, joten edes useamman kellon hankinta ei välttämättä merkitse valtavia sijoituksia. Pukukellonkaan ei välttämättä tarvitse olla kallis, kunhan se on tyylikäs ja laadukas. Suomessa ei yleensä olla kovin tarkkoja kellon merkin suhteen, mutta jossain maissa kellon merkilläkin on iso vaikutus siihen minkälaisen ensivaikutelman se luo käyttäjästään.

Paljon enemmän kuin ajannäyttäjä

Vaikka kellosepät Sveitsissä ja muualla maailmassa tekevät kovasti töitä, jotta heidän tuotteensa olisivat mahdollisimman tarkkoja toiminnaltaan, niin muistetaan että rannekello on paljon muutakin kuin vain ajannäyttäjä. Se on osa pukeutumista, tyyliä ja persoonaa. Laatukello kertoo asiantuntemuksesta, ja arvokello menestyksestä. Kellonajan voi tarkistaa myös kännykästä, mutta mikään ei näytä yhtä hyvältä miehen ranteessa kuin tilanteeseen ja käyttötarkoitukseen sopiva rannekello.