Samsung esitteli uudet Galaxy A -sarjan puhelinmallit; 5,2-tuumainen A5 ja 4,7-tuumainen A3. Uutuusmallien ominaisuuksiin kuuluvat tarkat etu- ja takakamerat, terävä näyttö ja riittoisa akkukesto. Molemmat mallit ovat suojattu vedeltä ja pölyltä, ja täyttävät IP68-luokituksen.

Galaxy A5:n ja A3:n edistyneen kameratekniikan ja automaattitarkennuksen ansiosta käyttäjä saa entistä parempia valokuvia. Koska kuvaustilanteet osuvat usein nopeasti kohdalle, saa kameratoiminnon käyttöön pikaisesti kotinäppäimen tuplapainalluksella. Kameran parantunut valovoima mahdollistaa kuvaamisen myös entistä hämärämmissä olosuhteissa.

Samsungin Always On Displayn ansiosta käyttäjä näkee tärkeimmät tiedot avaamatta puhelinta. Kellonaika, kalenteritapahtumat, saapuneet puhelut ja tekstiviestit näkyvät suoraan ruudulla laitteen ollessa lepotilassa, mikä säästää paitsi aikaa, myös virtaa.

Puhelimissa on sormenjälkitunnistin, joka tarjoaa suojatun ja helpon tavan avata puhelimen lukitus. Uutuusmallit ovat varustettu Knox-tietoturvaratkaisulla, joka pitää puhelimen suojassa haittaohjelmilta. Se myös mahdollistaa työsisällön erottamisen henkilökohtaisesta sisällöstä.

Samsung Galaxy A5 on varustettu 1.9 GHz kahdeksanydinsuorittimella, 3 Gt RAM-muistilla, 32 Gt sisäisellä tallennustilalla ja jopa 256 Gt muistikortteja tukevalla microSD-korttipaikalla. Laitteessa on 5.2’’ 1920 x 1080 Super AMOLED -näyttö ja 4G-yhteydet. Puhelimen akun koko on 3000 mAh. Takakamera 16MP ja etukamera 16MP.

Samsung Galaxy A3 on varustettu 1.6 GHz kahdeksanydinsuorittimella, 2 Gt RAM-muistilla, 16 Gt sisäisellä tallennustilalla ja jopa 256 Gt muistikortteja tukevalla microSD-korttipaikalla. Laitteessa on 4,7’’ 1280 x 720 Super AMOLED -näyttö ja 4G-yhteydet. A3-mallin akun koko on 2350 mAh. Takakamera on 13MP ja etukamera 8MP.

Uutuudet saapuvat kauppoihin 3. helmikuuta. Galaxy A5 -mallin suositushinta on 449,00 euroa ja Galaxy A3 349,00 euroa. Värivaihtoehtoja on kolme; Black Sky, Gold Sand ja Peach Cloud.