Helsingin Kaupunginteatterin kevään näytäntökausi alkaa romanttisella komedialla, kun Rakastunut Shakespeare saa Suomen kantaesityksensä 25. tammikuuta Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Näytelmä perustuu Marc Normanin ja Tom Stoppardin elokuvakäsikirjoitukseen (1998). Näytelmäversion on sovittanut Lee Hall. Sen suomennoksesta on vastannut Reita Lounatvuori ja näytelmän ohjaa teatterinjohtaja Kari Arffman. Romanttisen komedian pääparina nähdään Heikki Ranta ja Miila Virtanen.

Rakastunut Shakespeare sijoittuu Lontooseen vuonna 1953. Rahanpuutteesta ja naisongelmista kärsivä Will Shakespeare yrittää työstää uutta teosta teatterilleen, mutta kirjoitustyö on täysin jumissa. Koe-esiintymisissä Will kohtaa taitavan näyttelijän, joka paljastuu kauniiksi Lady Violaksi. Nuoren parin rakkaus syttyy, ja kiihkeä romanssi lähettää Willin kirjoittamisen uuteen lentoon. Rakastavaiset joutuvat kuitenkin pitämään suhteensa salassa, sillä Lady Viola on jo kuningattaren siunauksella luvattu toiselle miehelle.

Helsingin Kaupunginteatterin kevätkauden ohjelmistoon kuuluvat myös Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä esitettävä Arthur Millerin ajankohtainen draama Hinta. Arena-näyttämön vuosi alkaa Jaakko Saariluoman farssiohjauksella Älä pukeudu päivälliselle ja Lilla Teaternissa Tove Janssonin Sommarbokenilla. Studio Pasilan alkuvuoteen kuuluvat Anna-Leena Härkösen Ei kiitos ja lääkärimaailmaan sijoittuvan hupailun jatko-osa, Lisää saikkua, kiitos!