Liesituulettimen tärkein tehtävä on varmistaa etteivät ruoan valmistuksessa syntyvät hajut ja käryt leviä ympäri asuntoa. Liesituulettimen sijoittelu aiheuttaakin omat rajoituksensa keittiön suunnittelulle. Varsinkin avokeittiössä, jossa keittotaso halutaan sijoittaa keittiön keskellä olevaan saarekkeeseen, aiheuttaa liesituuletin omat haasteensa.

Siemens on ratkaissut ongelman siirtämällä liesituulettimen keittotason yläpuolelta sen alapuolelle. Uusi Siemens inductionAir -järjestelmä yhdistää flexInduction-keittotason ja tehokkaan, keittotasoon integroidun liesituulettimen.

Siemens inductionAir-liesituulettimen iQdrive-moottori on tehokkaampi, hiljaisempi ja kestävämpi kuin perinteiset liesituuletinmoottorit. Se imee höyryt ja tuoksut suoraan kattiloiden ja patojen vierestä. Liesituulettimen älykäs climateControl-sensori ohjaa automaattisesti liesituulettimen tehoa ilman likaisuuden mukaan, jolloin se ei käytä enempää energiaa kuin on tarpeen.

Joustavuutta ja tehokkuutta ruoanvalmistukseen tuo flexInduxtion-keittoalue, joka toimii joko yhtenä laajana keittoalueena tai sen voi jakaa useiksi pienemmiksi keittoalueiksi yhdellä valitsimella. Näin erikokoiset kattilat ja paistinpannut kuumenevat tasaisesti.

Keittoalueen fryingSensor Plus -toiminto puolestaan varmistaa, etteivät ruuat pala pohjaan. Älykkäät sensorit mittaavat paistinpannun pohjan lämpötilaa koko ruuanvalmistuksen ajan ja pitävät huolta siitä, että haluttu lämpötila pysyy tasaisena.

Siemens powerMove Plus -toiminto tekee mahdolliseksi keittotason jakamisen kolmeen eri kuumennusalueeseen, mikä mahdollistaa yhden ruokalajin lämpimänä pitämisen samalla kun keittotason etuosa käy täydellä teholla.

Siemens inductionAir -keittotaso (EX877LX33E), johon on integroitu liesituuletin
Induktiokeittotaso, tulee myyntiin huhtikuussa. Sen suositushinta on 4519,00 euroa.