Sony esittelee Xperia-mallistoon kaksi uutta jäsentä. Sony Xperia XZ1 ja Xperia XZ1 Compact -puhelimet hyödyntävät uusinta tekniikkaa.

Kummassakin puhelimessa on Sonyn uusi Motion Eye -kamera, ainutlaatuinen 3D-skannaustoiminto, kehittynyt näyttö ja Hi-Res Audion mahdollistama maailmanluokan kuunteluelämys.

3D-skannaus älypuhelimella

3D Creator on Sonyn itsensä kehittämä innovatiivinen sovellus erilaisten kohteiden nopeaan ja helppoon 3D-skannaukseen. Älypuhelimella voi nyt ensimmäistä kertaa tehdä korkealaatuisia 3D-skannauksia nopeasti vain minuutissa neljässä eri skannaustilassa: pääskannaus, kasvoskannaus, ruokaskannaus ja vapaa skannaus.

3D-skannauksen tulokset voi jakaa esim. viestisovelluksissa 3D-tarrojen avulla tai herättää kohteet eloon kameran AR-tehoste -sovelluksella, erilaisilla kolmannen osapuolen ohjelmilla tai elävänä taustakuvana. Skannauksen voi myös lähettää 3D-tulostimeen.

Innovatiivinen kamera

3D-skannaustoiminto hyödyntää Sonyn Motion Eye -kameraa, joka on kehitetty Sonyn α- ja Cyber-shot-kameroiden kehitystyöstä saadun osaamisen pohjalta. Motion Eye -kamera tallentaa liikkeen entistä paremmin. Muistilla varustettu Exmor RS -sensori takaa ainutlaatuisen kuvanlaadun. Kameralla voi luoda näyttäviä hidastuksia tallentamalla 960 kuvaa sekunnissa.

Uusi Predictive Capture -toiminto on aina askeleen edellä; se alkaa tallentaa kuvia automaattisesti havaitessaan liikettä tai vaikka vain hymyn, jopa ennen kuin painat suljinpainiketta. Puhelimien uusi nopea sarjakuvaustoiminto (Autofocus Burst) seuraa kuvauskohdetta automaattitarkennuksella ja varmistaa, että vauhdikkaat kuvat pysyvät terävinä tallennusnopeuden ollessa jopa kymmenen kuvaa sekunnissa.

Xperia XZ1 Compactin etukamerassa on superlaajakulma 120 asteen kuva-alalla (FoV). Se on täydellinen ryhmäkuvien taltioimiseen. Vaihto 80 asteen normaalikulmaan onnistuu helposti näyttöä napauttamalla.

TV:n näyttötekniikkaa puhelimessa

Kummassakin puhelimessa hyödynnetään Sonyn BRAVIA-tekniikkaa, joten voit katsoa ohjelmia ja elokuvia täydellisellä väritoistolla ja kontrastilla. Xperia XZ1 -mallissa näytön koko on 5,2 tuumaa ja Compactissa 4,6 tuumaa. Xperia XZ1:ssä on lisäksi Full HD -resoluutio ja HDR-näyttö.

Xperia XZ1 ja Xperia XZ1 Compact kestävät aktiivista elämäntyyliä, sillä ne ovat IP65/IP68-luokituksen mukaisesti veden- ja pölynkestäviä ja niissä on Corning Gorilla Glass 5 -näyttölasi.