Porsche esittelee Geneven autonäyttelyssä uuden Panamera Sport Turismo -mallin. Ulkomuodon perusteella autoa tekisi mieli kutsua farkuksi, vaikka ajatus Porsche-farmarista tuntuukin pahalta.

Sport Turismon keula on yhtenäinen Panameran kanssa, mutta B-pilarista taaksepäin kaikki on uutta. Auto on yli viisi metriä pitkä, lähes kaksi metriä leveä ja korkeutta löytyy 1,4 metriä. Korotettu kattolinja helpottaa kulkua takapenkille ja tarjoaa takapenkkiläisille lisää pääntilaa. Poikkeuksena Panamerasta, Sport Turismon takapenkki tarjoaa istumapaikat kolmelle. Lisävarusteena Sport Turismo on saatavissa myös nelipaikkaisena, jolloin takana on kaksi erillistä, sähkösäätöistä istuinta.

Takapenkin selkänojien korkeudelle asti lastattuna tavaratilaa löytyy 520 litraa. Takapenkin selkänojat saa kaadettua alas 40/20/40-osissa. Parhaimmillaan tavaratilaa löytyy 1390 litraa. Tavaratilan käyttöä helpottavat leveä, sähkötoiminen takaluukku ja matala lastauskorkeus (628mm). Perän yksityiskohtiin kuuluu sähköisesti säätyvä takaspoileri, joka ajotilanteesta riippuen voi olla kolmessa eri asennossa.

Porsche Panamera Sport Turismo lanseerataan Euroopassa lokakuun alussa, mutta tilauksen voi tehdä jo nyt. Autoon tulee aluksi tarjolle viisi Panamerasta tuttua moottorivaihtoehtoa.

Porsche Panamera Sport Turismo 2017_02

Porsche Panamera Sport Turismo 2017_04

Porsche Panamera Sport Turismo 2017_05

Porsche Panamera Sport Turismo 2017_06